Kokeile kuukausi maksutta

Finnlamelli tekee miljoonaluokan investoinnin Alajärven tehtaaseen

Hirsitalovalmistaja Finnlamelli investoi Alajärven lamellihirsitehtaansa tuotannon uudistamiseen.

Hirsitalovalmistaja Finnlamelli investoi Alajärven lamellihirsitehtaansa tuotannon uudistamiseen.

Tiedotteen mukaan yhtiö uusii vuoden 2018 kuluessa tehtaan sormijatkoslinjan. Kyseessä on  1,2 miljoonan euron investointi.

Investoinnin yhteydessä Finnlamelli uusii tehtaan sormijatkoskoneen ja -linjan sekä tekee muutostöitä tuotantohalliin. Uusi tuotantolinja otetaan käyttöön vuoden 2019 alussa.

1990–2000-lukujen taitteen tekniikkaa edustavan vanhan linjan uusiminen parantaa yrityksen mukaan tuotannon toimitusvarmuutta ja pienentää tuotantokatkosten riskiä tehtaan päätuotteen lamellihirsien valmistuksessa. Nykyaikainen liitostekniikka on laadullinen kilpailutekijä ja myös työturvallisuusnäkökulmasta vanhaa kehittyneempää.

Kapasiteetti nousee kymmenillä prosenteilla

Finnlamellin toimitusjohtaja Markku Uotinen sanoo investoinnin nostavan tehtaan tuotantokapasiteettia kymmenillä prosenteilla.

”Investoinnin taustalla ovat markkinatrendit, jotka ovat hirsitalotuotannollemme otolliset. Teollisen hirsitalovalmistuksen osaamisemme on kehityksen kärjessä ja olemme kestävän kehityksen, ekologisen rakentamisen ja terveellisen asumisen trendien ytimessä. Näkymät vientimarkkinoilla ovat lupaavat. Toimitusvolyymimme kasvun lisäksi tuotantomme ekologisuus, suuntauksemme kohti muuttovalmiita hirsitalotoimituksia ja entistä joustavammat toimitussisällöt vastaavat nykyajan asiakkaiden tarpeisiin ja nostavat toimitustemme arvoa”, Uotinen toteaa.

Tiedotteen mukaan Finnlamellin tuotannosta runsaat 40 prosenttia menee vientiin, päävientikohteiden ollessa Japani, Venäjä ja USA.

Yhtiö arvioi hirsitaloviennille löytyvän jatkossa kasvumahdollisuuksia myös Itämeren ympäristössä ja Kiinan markkinoilta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Finnlamelli tekee miljoonaluokan investoinnin Alajärven tehtaaseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat