Lehto Group paransi loppuvuonna – odottaa kasvua myös tältä vuodelta

Rakennusyhtiö Lehto Groupin liikevaihto ja liiketulos kasvoivat vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Yhtiön liikevaihto kasvoi loka-joulukuussa 226,9 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan ajan 129,7 miljoonasta eurosta.

Liikevoitto kasvoi 28,1 miljoonaan euroon 16,0 miljoonasta eurosta. Kannattavuutta kuvaava liikevoittoprosentti nousi kymmenyksellä 12,4 prosenttiin vertailujakson 12,3 prosentista.

Osakekohtainen tulos oli 0,38 euroa, kun se edellisvuonna vastaavaan aikaan oli 0,22 euroa.

”Arvioimme tuottavuuden paranevan”

Toimitusjohtaja Hannu Lehdon mukaan koko viime vuosi oli yhtiölle poikkeuksellisen kovan kasvun vuosi. Kun Rakennusteollisuuden mukaan rakentamisen toimiala kasvoi Suomessa noin neljä prosenttia, Lehdon kasvuprosentti oli peräti 64,2.

Viime vuonna yhtiö lisäsi tehdasvalmistuksen kapasiteettia hankkimalla elementtitehtaan Iistä sekä vuokraamalla toimitiloja Oulaisista. Vuoden lopulla Lehto aloitti myös uuden tehtaan rakentamisen Oulaisiin.

”Arvioimme rakentamisen tuottavuuden paranevan keskipitkällä aikavälillä uusien toimintamallien ja teknologioiden käyttöönoton myötä”, Lehto sanoo tiedotteessa.

Yhtiön tilauskanta oli vuoden lopussa 522,2 miljoonaa euroa, kun se edellisvuonna oli 309,1 miljoonaa euroa.

Koko viime vuonna yhtiön liikevaihto kasvoi 361,8 miljoonasta 594,1 miljoonaan ja liikevoitto 40,4 miljoonasta 61,5 miljoonaan. Osakekohtainen tulos oli 0,84 euroa, kun se edellisvuonna oli 0,59 euroa.

Yhtiön hallitus ehdottaa osingoksi 0,34 euroa osakkeelta, kun viime vuonna maksettu osinko oli 0,22 euroa osakkeelta.

Yhtiö arvioi, että sen liikevaihto kasvaa tänä vuonna noin 20-30 prosenttia viime vuoteen verrattuna, ja että liikevoitto on yli 10 prosenttia liikevaihdosta.

Riskejä liikevaihdon ja liiketuloksen kehittymiseen ovat Lehdon mukaan neuvotteluvaiheessa olevien toimitilahankkeiden käynnistymisen viivästyminen, korjausrakentamisurakoiden ennakoitua korkeammat toteutuskustannukset ja asuntojen kysynnän lasku.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lehto Group paransi loppuvuonna – odottaa kasvua myös tältä vuodelta”

Vastaa