Kokeile kuukausi maksutta

SRV:n tulos heikkeni – osinko laskee

Rakennusyhtiö SRV:n tulos heikkeni selvästi loka-joulukuussa samaan aikaan, kun liikevaihto kasvoi.

Kauppakeskus Redi on vain osa SRV:n jättihanketta Kalasatamassa. Asuntotorneja rakennetaan vielä pitkään.

Sitä paransi Suomen liiketoiminta ja kasvu oli suurinta toimitilarakentamisessa.

”Viime vuosien kasvun taustalla ovat niin koko toimialan positiivinen kehitys kuin ennen kaikkea lukuisat suuret hankkeemme, joita olemme päässeet kehittämään ja rakentamaan”, sanoo toimitusjohtaja Juha Pekka Ojala tilinpäätöskatsauksessa.

Tulos ennen veroja oli 9,3 miljoonaa euroa, kun se vuotta aikaisemmin ylsi 19,4 miljoonaan euroon. Osakekohtainen tulos heikkeni 0,18 euroon 0,26 eurosta.

”On selvää, että liikevoittotavoitteemme eteen joudutaan tekemään vielä paljon töitä. Rakentamisen kuumana käyvä markkinatilanne kiihdytti osaltaan niin raaka-aine- kuin työvoimakustannuksia”, Ojala sanoo.

Liiketulos painui 11,4 miljoonaan euroon 16,2 miljoonasta eurosta. Sitä heikensi kansainvälinen liiketoiminta ja Venäjän ruplan kurssimuutos.

Operatiivinen liiketulos laski 14,2 miljoonaan euroon 15,4 miljoonasta eurosta. Liikevoittoprosentti pieneni 4,2 prosenttiin 4,7 prosentista. Liikevoittoa heikensi markkinatilanteen vuoksi nousseet kustannukset ja pidentyneet toimitusajat.

SRV:n liikevaihto kasvoi 339,3 miljoonaan euroon 328,7 miljoonasta eurosta.

Tilauskanta laski 1 547,9 miljoonaan euroon 1 758,5 miljoonasta eurosta. Vertailuvuonna SRV kirjasi tilauskantaan useita suuria hankkeita.

SRV odottaa kuluvan vuoden liikevaihdon laskevan

Suomessa kasvukeskusten asuntokauppa on pysynyt SRV:n mukaan yleisesti hyvällä tasolla muuttoliikkeen ja sijoittajamyynnin myötä. Asuntotuotanto painottuu yhä pieniin kerrostaloasuntoihin.

Toimitilarakentamisen aloitusten ennustetaan vähenevän hieman kuluvana vuonna viime vuodesta.

Yhtiö odottaa koko vuoden liikevaihdon laskevan viime vuoden 1,1 miljardista eurosta. Operatiivisen liikevoiton arvioidaan alenevan viime vuoden 28,7 miljoonasta eurosta.

SRV kuvaa alkanutta vuotta ”poikkeukselliseksi”, jonka jälkeen se uskoo saavuttavansa strategiansa mukaisen tulostason vuoden 2022 loppuun mennessä.

SRV ennakoi, että rakentaa tänä vuonna 526 asuntoa, kun viime vuonna asuntoja valmistui 782 kappaletta.

SRV:n hallitus esittää osingoksi 0,06 euroa osaketta kohden, kun viime keväänä maksettiin 0,10 euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV:n tulos heikkeni – osinko laskee”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat