Kokeile kuukausi maksutta

Vantaan kaupungintalossa epäillään taas sisäilmaongelmia – peruskorjaus valmistui vasta 2012

Vantaan kaupungintalossa epäillään olevan sisäilmaongelmia.

Vantaan kaupungintalo tammikuussa 2017. Kuva: Jonne Sippola / HS

Vantaan kaupunki kertoo tiedotteessaan, että muutama kaupungintalolla työskentelevä ja siellä säännöllisesti asioiva henkilö on ilmoittanut oireista, joiden aiheuttajaksi epäillään sisäilmaa.

Vantaan tilakeskus on aloittanut sisäilmaa koskevat selvitykset viime viikolla. Tilakeskus selvittää asiaa tekemällä sisäilmatutkimuksia, kosteusmittauksia sekä lämmönjakelun ja ilmastoinnin säätöjen tutkimuksia. Viime viikolla tilakeskus on lisäksi teettänyt kartoituksen valtuustosalin ulkokaton kunnosta.

Raportit selvityksistä on määrä saada helmikuun aikana. Tiedotteessa kerrotaan myös, että kaupungintalon henkilöstölle ja kaupunginvaltuutetuille tehdään käyttäjäkysely.

Tiedotteen mukaan tutkimustuloksista ja jatkotoimenpiteistä tiedotetaan kaupungintalon käyttäjiä mahdollisimman pian tulosten valmistuttua.

Vantaan kaupungintalo sijaitsee Tikkurilassa Asematiellä. Keltatiilisen Aalto-henkisen kaupungintalon suunnittelivat alun perin arkkitehdit Eija ja Olli Saijonmaa, ja se valmistui vuonna 1957.

Talon 15 miljoonaa euroa maksanut peruskorjaus valmistui kesällä 2012. Ennen peruskorjausta kaupungintalon henkilöstö oli kärsinyt pitkään talon sisäilmaongelmista.

Korjauksen yhteydessä kaupungintaloa myös laajennettiin. Silloin rakennettiin muun muassa nykyinen valtuustosali.

Otsikkoa muokattu klo 16.11.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Vantaan kaupungintalossa epäillään taas sisäilmaongelmia – peruskorjaus valmistui vasta 2012”

  1. Muutama henkilö, muutama miljoona, muutama muuttuja, muutama mielipide, minusta tuntuu jne

  2. Home tarvitsee itiöt, alustan missä kasvaa, lämpötilan ja kosteutta. Kosteuteen voidaan vain vaikuttaa. Rakennekosteus on suurin homeen aiheuttaja. Rakennekosteuden mittaus Invisense anturilla voidaan tehdä purkamatta rakennetta. Rakennusliikkeet ja rakennusalan ammattilaiset eivät halua käyttää näitä rakenteeseen laitettavia antureita koska tekevät niin ” hyvää työtä”. Omistajat maksavat kalliisti terveydellään ja rahallisesti näiden rakentajien , valvojien, projektijohtajien, työmaainsinöörien, tuotantoinsinöörien , arkkitehtien ja työmaamestarien huonosta työstä. Keinoja kyllä on mutta halua parempaan rakentamiseen ei ole. Kukaan muu kun maksaja ei voi olla kiinnostunut rakennekosteudesta. Anturien asennus maksaa 0,5 % rakennuksen hinnasta. Kuka on Vantaan kaupungin sisäilmaongelmien maksaja?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat