S-Pankki: Asuntomarkkinoilla jatkuu myönteinen kehitys

Pankki nosti Suomen kasvuennusteensa 3,0 prosenttiin.

Asuntokaupat ovat edelleen kuluttajariitalautakunnan tilastoissa korkealla. Kuvituskuva. Kuva: Lauri Lähteenmäki

S-Pankki on nostanut ennustettaan Suomen kuluvan vuoden talouskasvusta. S-Pankin arvion mukaan Suomen bruttokansantuotteen (bkt) kasvu jatkuu hyvänä tänä vuonna, koska myönteisen talouskehityksen vaikutukset ovat levinneet laajasti ja työllisyys vahvistuu edelleen.

S-Pankin torstaina julkistetun talousennusteen mukaan Suomen bkt kasvaa 3,0 prosenttia tänä vuonna, kun vielä joulukuussa pankki arvioi kasvuksi 2,8 prosenttia. Vuonna 2019 S-Pankki ennakoi talouden kasvun hiljenevän 2,5 prosenttiin.

S-Pankki toteaa, että kotitalouksien ja yritysten taloustunnelmat ovat olleet valoisat vuoden alussa. Palkat nousevat vakaasti ja asuntomarkkinoilla jatkuu myönteinen kehitys. Työllisyys lisääntyy ja työttömyys vähenee.

”Kasvu tulee edelleen laajalta rintamalta. Viennin hyvä vire, vakaa kotitalouksien kulutus ja virkeänä jatkuva investointiaktiivisuus pitävät kasvua yllä”, sanoo S-Pankin pääekonomisti Timo Hirvonen tiedotteessa.

Viime vuosien hyvän talouskasvun johdosta Suomen bkt:n määrä ylittää tänä vuonna vuoden 2007 lopun huipputason.

”Ennustamme tämän tapahtuvan kuluvan vuoden toisella neljänneksellä”, Hirvonen sanoo.

Presidentti Donald Trumpin määräämien Yhdysvaltojen tuontitullien vaikutus maailmankaupan kasvuun on Hirvosen mukaan vähäinen eikä suista myönteistä talouskehitystä pois raiteiltaan.

”Suurimmat riskit maailmantalouden näkymissä liittyvät poliittiseen päätöksentekoon. Trumpin laajamittainen veropaketti voi ylikuumentaa Yhdysvaltojen taloutta, minkä seurauksena inflaatio kiihtyisi odotettua nopeammin”, Hirvonen arvioi.

Euroopassa talouskasvu säilyy vahvana. Suurin poliittinen epävarmuus kohdistuu Italiaan. Maan vaalitulos ei toistaiseksi ole kuitenkaan aiheuttanut levottomuutta rahoitusmarkkinoilla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “S-Pankki: Asuntomarkkinoilla jatkuu myönteinen kehitys”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi