Kokeile kuukausi maksutta

SRV myy kaksi asuintornia LähiTapiolalle

SRV ja LähiTapiola ovat allekirjoittaneet puitesopimuksen kahden asuintornin kaupasta Helsingin Munkkivuoressa sijaitsevasta Lapinmäentie 1:n korttelista.

SRV ja LähiTapiola ovat allekirjoittaneet puitesopimuksen kahden asuintornin kaupasta Helsingin Munkkivuoressa sijaitsevasta Lapinmäentie 1:n korttelista.

Kokonaisuudessaan noin 65 miljoonan euron arvoisen sopimuksen myötä SRV rakentaa LähiTapiolalle 211 vapaarahoitteista vuokra-asuntoa sekä 5 liikehuoneistoa.

”Hanke sijaitsee valmiissa kaupunkirakenteessa arvostetulla alueella, mikä luo erinomaiset edellytykset projektille. Kokonaisuus on hyvin ainutlaatuinen ja tukee strategiaamme sijoittaa kasvukeskuksissa sijaitseviin, erinomaisten liikenneyhteyksien sekä monipuolisten palveluiden läheisyydessä oleviin asuntokohteisiin”, LähiTapiolan kiinteistörahastojohtaja Kim Särs kertoo.

Asuintornit ovat osa Lapinmäentie-hanketta, jossa SRV toteuttaa alueelle seitsemän uutta kerrostaloa. Kaupan kohteena ovat Huopalahdentien varteen rakennettavat Lapinmäentien B- ja C-asuintornit, Asunto Oy Helsingin Ilveshovi ja Asunto Oy Helsingin Louhenlinna. SRV rakentaa molemmat kohteet kokonaisvastuu-urakkana.

Ilveshovin kohde muodostuu yhdestä kerrostalosta, jonka torniosa on 8-kerroksinen ja lamelliosa 4-kerroksinen. Kohteeseen sisältyy 75 asuntoa sekä 5 liikehuoneistoa. Ilveshovin rakentaminen käynnistyy kesän 2018 aikana ja arvioitu valmistuminen on alkuvuodesta 2020.

Louhenlinna muodostuu yhdestä kerrostalosta, jonka torniosa on 15-kerroksinen ja lamelliosa 4-kerroksinen sisältäen 136 asuntoa. Louhenlinnan rakentaminen käynnistyy syksyllä 2018 ja arvioitu valmistuminen on alkuvuodesta 2021.

Lapinmäentie-hankkeeseen kuuluu seitsemän uuden asuintornin lisäksi alueen maamerkkinä tunnettu Pohjola-talon toimistotorni. Niin sanottu A-torni jalustoineen säilytetään ja uudistetaan uuteen käyttöön. Uusiin asuintorneihin on suunniteltu kaikkiaan yli 700 asuntoa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV myy kaksi asuintornia LähiTapiolalle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat