Iso Omena. Kuva: Citycon

Cityconin nettovuokratulot kutistuivat ja tulos heikkeni alkuvuonna

Kiinteistösijoitusyhtiö Cityconin nettovuokratulot kutistuivat tammi-maaliskuussa ja tulos laski odotuksia enemmän.

Kirjoittaja(t) Startel

Yhtiö pitää näkymänsä ennallaan.

Nettovuokratuotot pienenivät 53,3 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan ajan 56,6 miljoonasta eurosta. Analyytikot olivat ennustaneet 54,5 miljoonan euron nettovuokratuloja ennustepalvelu Inquiry Financialin kokoamassa ennusteessa (mediaani).

Yhtiön mukaan nettovuokratuottojen lasku johtui pääasiassa viime vuonna toteutetuista kiinteistöjen divestoinneista, jotka olivat suuruudeltaan 325 miljoonaa euroa. Toisaalta valmistuneet kehityshankkeet, lähinnä Iso Omena ja Buskerud, sekä kauppakeskus Straedetin 1 ja 2 osan hankinnat Tanskassa kasvattivat nettovuokratuottoja.

Vertailukelpoiset nettovuokratuotot kasvoivat Cityconin mukaan 0,8 prosenttia.

”Ruotsin ja Tanskan liiketoimintamme vahva kehitys jatkui, ja myös Suomessa liiketoimintamme kehittyi positiivisesti johtuen hyvästä taloustilanteesta sekä parantuneesta kiinteistöportfolion laadusta”, toimitusjohtaja Marcel Kokkeel sanoo tiedotteessa.

Citycon myy kiinteistökantaansa

Cityconin tulos ennen veroja painui alkuvuonna 23,6 miljoonaan euroon vertailukauden 41,5 miljoonasta eurosta, kun analyytikot olivat povanneet 34,4 miljoonaa euroa.

Operatiivinen liikevoitto supistui 47,4 miljoonaan euroon vertailukauden 50,3 miljoonasta, kun analyytikot odottivat 47,8 miljoonaa.

Osakekohtainen tulos laski 0,02 euroon vuodentakaisesta 0,03 eurosta, kun odotuksissa oli 0,04 euroa. Cityconin mukaan pudotus johtui pääasiassa alhaisemmista nettovuokratuotoista, käyvän arvon tappioista ja alhaisemmasta osuudesta yhteis- ja osakkuusyritysten voitoista.

Kokkeelin mukaan yhtiö aikoo jatkaa pääomansa kierrättämistä.

”Tavoitteenamme on myydä arvolla mitattuna 5-10 prosenttia kiinteistökannastamme lähivuosien aikana”, hän sanoo.

Yhtiö säilyttää näkymänsä ennallaan ja odottaa kuluvan vuoden osakekohtaisen operatiivisen tuloksensa olevan 0,155-0,175 euroa. Operatiivinen liikevoitto muuttuu arvion mukaan -15-+1 miljoonalla eurolla ja operatiivinen tulos -14-+4 miljoonalla eurolla edellisvuodesta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Cityconin nettovuokratulot kutistuivat ja tulos heikkeni alkuvuonna”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi