Kokeile kuukausi maksutta

Väitös toi mielenkiintoista tietoa puun antibakteerisuudesta

Puunjalostusalalla tehdyt viimeaikaiset tutkimukset viittaavat siihen, että erityisesti havupuilla on antibakteerisia ominaisuuksia, joiden perimmäiset syyt eivät tosin ole vieläkään selvillä.

Tiina Vainio-Kaila Kuva: Matti Vuohelainen

Tekniikan tohtori Tiina Vainio-Kaila selvitti hiljattaisessa väitöstutkimuksessaan antibakteerisuutta vertaamalla taudinaiheuttajabakteerien ”selviytymistä” puu- ja lasipinnalla.

Ravintola-alalla on ammattilaisten jakamana perimätietona, että taatakseen parhaan keittiöhygienian hyvän kokin on syytä käyttää puista leikkuulautaa. Jos tämä tieto on yleistettävissä puupintoihin ylipäänsä, on mahdollista, että puupintoja suosimalla voi parantaa hygienian tasoa eri ympäristöissä, vaikkapa sairaaloissa.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Väitös toi mielenkiintoista tietoa puun antibakteerisuudesta”

Viimeisimmät näkökulmat