Talotekniikkavalmistaja Uponorin tulos parani huhti-kesäkuussa.

Uponorin tulos koheni, mutta jäi ennusteista

Talotekniikkavalmistaja Uponorin tulos parani huhti-kesäkuussa.

Kirjoittaja(t) Startel

Liikevaihto kasvoi kaikissa segmenteissä, mutta toimitusjohtaja Jyri Luomakoski ei ole tyytyväinen talotekniikkaliiketoimintojen kannattavuuskehitykseen.

Raaka-ainekustannusten ja kuljetusten hintatason nousun vaikutuksia lieventääkseen Uponor on tehnyt hinnankorotuksia Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

Uponorin tulos ennen veroja kasvoi toisella neljänneksellä 24,4 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan ajan 21,1 miljoonasta eurosta. Tulos jäi ennustepalvelu Inquiry Financialin keräämästä analyytikkoennusteesta, joka oli 28,2 miljoonaa euroa (mediaani).

Osakekohtainen tulos nousi 0,19 euroon osakkeelta. Vuosi sitten osakekohtainen tulos oli 0,18 euroa ja analyytikkoennuste 0,25 euroa.

Liikevaihto kasvoi kaikilla segmenteillä ja oli yhteensä 324,9 miljoonaa euroa. Vertailukaudella liikevaihto oli 308 miljoonaa. Analyytikoiden odotuksissa oli 325 miljoonan euron liikevaihto.

Talotekniikka – Eurooppa -segmentin liikevaihto kasvoi hieman, mutta liikevoittoa rasitti raaka-ainehintojen nousu. Pohjois-Amerikassa puolestaan kuljetusten hintatason nousu sekä Hutchinsonin uuden tuotantolaitoksen käynnistyskustannukset heikensivät liikevoittoa.

Uponor pitää ennallaan helmikuussa antamansa ohjeistuksen, jonka mukaan se odottaa orgaanisen liikevaihdon ja vertailukelpoisen liikevoiton ilman valuuttakurssien vaikutusta paranevan viime vuodesta.

Yhtiö odottaa, että markkinanäkymät pysyvät vuoden toisella puoliskolla hyvinä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uponorin tulos koheni, mutta jäi ennusteista”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi