Ramirentin koulutustiloissa Helsingin Suutarilassa voi harjoitella esimerkiksi nosto- ja telinetöitä. Koulutuspäälliköt Tommi Toponen ja Topi Laurén (kyydissä) kannustavat erityisesti esimiehiä treenaamaan työturvallisuusasioita käytännössä. Kuva: Liisa Takala

”Ensimmäisen vuosipuoliskon jälkeen olemme hyvissä asemissa” – Ramirentiltä seitsemäs peräkkäinen kasvuneljännes

Konevuokrausyhtiö Ramirentin tulos ennen veroja parani toisella vuosineljänneksellä.

Kirjoittaja(t) Startel

Se oli 23,9 miljoonaa euroa, kun edellisvuonna vastaavaan aikaan päästiin 16,2 miljoonaan. Myös liikevaihto kasvoi ja oli 186,4 miljoonaa euroa vuodentakaisen 174,1 miljoonan euron jälkeen.

Liiketulosta yhtiö teki 26,6 miljoonaa euroa, kun vertailukaudella tulos oli 19,8 miljoonaa. Osakekohtainen tulos nousi 0,12 eurosta 0,18 euroon.

Ramirentin toimitusjohtaja Tapio Kolunsarka kertoo osavuosikatsauksessa, että toisen neljänneksen tulos vastasi hyvin odotuksia. Kyseessä oli seitsemäs peräkkäinen vuosineljännes, jolloin tulos kasvoi.

Kolunsaran mukaan liikevaihto ja kannattavuus kasvoivat kaikissa segmenteissä. Ruotsissa konevuokraus ja erityisesti suurten projektien palvelumyynti kasvoivat voimakkaasti.

”Ensimmäisen vuosipuoliskon jälkeen olemme hyvissä asemissa saavuttaaksemme vuoden 2020 taloudelliset tavoitteemme: vertailukelpoinen ROCE oli 15,9 % eli vain hieman alle vuodelle 2020 asettamamme 16 prosentin tavoitteen. Osakekohtainen tulos parani 64,1 prosenttia ja oli 0,32 euroa (0,20). Tämä on hyvin linjassa tavoitteemme kanssa eli päästä kaksinumeroiseen keskimääräiseen vuosittaiseen EPS-kasvuun ajanjaksolla 2018-2020”, Kolunsarka sanoo osavuosikatsauksessa.

Markkinanäkymät toiselle vuosipuoliskolle jatkuvat Kolunsaran mukaan myönteisinä. Yhtiö pitää näkymänsä ennallaan ja arvioi, että tänä vuonna vertailukelpoinen liiketulos kasvaa viime vuoden tasolta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “”Ensimmäisen vuosipuoliskon jälkeen olemme hyvissä asemissa” – Ramirentiltä seitsemäs peräkkäinen kasvuneljännes”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi