Talous Infra Rakentaminen Uutiset Rakennuslehti 2 kommenttia

GRK ostaa ruotsalaisyrityksen

GRK-konserni vahvistaa asemaansa Ruotsin infraurakoinnista.

Tiedotteen mukaan GRK ostaa ruotsalaisen Infra Polar ab:n koko osakekannan. Yrityskaupan myötä yhtiön nimi muuttuu GRK Infra ab:ksi ja toiminta uudistuu.

GRK on ollut enemmistöomistaja Infra Polarissä vuodesta 2014. Nyt tapahtunut yrityksen siirtyminen kokonaisuudessaan osaksi GRK-konsernia tukee tiedotteen mukaan erinomaisesti GRK:n kasvun ja kansainvälistymisen strategiaa.

”Näemme GRK Infran myötä paljon mielenkiintoisia mahdollisuuksia laajentaa toimintaamme. Tulemme pyrkimään nopeaan ja kannattavaan kasvuun myös Ruotsissa”, GRK-konsernin hallituksen puheenjohtaja Keijo Haavikko kertoo.

”Tapahtunut yritysjärjestely mahdollistaa GRK Infran toiminnan laajentamisen erityisesti teknisesti vaativissa ja kokoluokaltaan suurissa urakoissa. Yritysjärjestelyn myötä asemamme vahvistuu Ruotsin infraurakoinnissa ja voimme hyödyntää GRK-konsernin osaamista sekä resurssien liikkuvuutta yli maiden rajojen”, GRK oy:n toimitusjohtaja Teemu Lantto toteaa.

Vuonna 1983 perustettu GRK-konserni on kasvanut pääosin orgaanisesti. Vuoden 2018 alkupuolella GRK- konserni toteutti ensimmäisen suuremman liiketoimintakaupan, kun GRK osti Suomessa Eltel Networks oy:n rataliiketoiminnan (Winco oy).

Rataliiketoiminnan osaamista laajennettiin heinäkuussa 2018, jolloin tehtiin liiketoimintakauppa Komsor oy:stä.

Nyt toteutettu GRK Infra Ab:n kauppa Ruotsissa on konsernille kolmas merkittävä yritysjärjestely vuodelle 2018.

Keskustelu artikkelista: 2 kommenttia

  • Ei ole Ruotsin infrassa helppoa

    Aika mukavasti muotoiltu otsikko ja sisältö GRK:n viestinnästä. Infrapolarin toiminta on ollut koko sen usean vuoden toiminta-ajan raskaasti tappiollista ja toinen omistaja Tallqvist on kuuleman mukaan halunnut osuudestaan eroon jo kahden vuoden ajan… Tälle pohjalle on hyvä rakentaa ”kansainvälistymistä”.

    Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia