GRK ostaa ruotsalaisyrityksen

GRK-konserni vahvistaa asemaansa Ruotsin infraurakoinnista.

GRK-konserni vahvistaa asemaansa Ruotsin infraurakoinnista.

Tiedotteen mukaan GRK ostaa ruotsalaisen Infra Polar ab:n koko osakekannan. Yrityskaupan myötä yhtiön nimi muuttuu GRK Infra ab:ksi ja toiminta uudistuu.

GRK on ollut enemmistöomistaja Infra Polarissä vuodesta 2014. Nyt tapahtunut yrityksen siirtyminen kokonaisuudessaan osaksi GRK-konsernia tukee tiedotteen mukaan erinomaisesti GRK:n kasvun ja kansainvälistymisen strategiaa.

”Näemme GRK Infran myötä paljon mielenkiintoisia mahdollisuuksia laajentaa toimintaamme. Tulemme pyrkimään nopeaan ja kannattavaan kasvuun myös Ruotsissa”, GRK-konsernin hallituksen puheenjohtaja Keijo Haavikko kertoo.

”Tapahtunut yritysjärjestely mahdollistaa GRK Infran toiminnan laajentamisen erityisesti teknisesti vaativissa ja kokoluokaltaan suurissa urakoissa. Yritysjärjestelyn myötä asemamme vahvistuu Ruotsin infraurakoinnissa ja voimme hyödyntää GRK-konsernin osaamista sekä resurssien liikkuvuutta yli maiden rajojen”, GRK oy:n toimitusjohtaja Teemu Lantto toteaa.

Vuonna 1983 perustettu GRK-konserni on kasvanut pääosin orgaanisesti. Vuoden 2018 alkupuolella GRK- konserni toteutti ensimmäisen suuremman liiketoimintakaupan, kun GRK osti Suomessa Eltel Networks oy:n rataliiketoiminnan (Winco oy).

Rataliiketoiminnan osaamista laajennettiin heinäkuussa 2018, jolloin tehtiin liiketoimintakauppa Komsor oy:stä.

Nyt toteutettu GRK Infra Ab:n kauppa Ruotsissa on konsernille kolmas merkittävä yritysjärjestely vuodelle 2018.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “GRK ostaa ruotsalaisyrityksen”

  1. Aika mukavasti muotoiltu otsikko ja sisältö GRK:n viestinnästä. Infrapolarin toiminta on ollut koko sen usean vuoden toiminta-ajan raskaasti tappiollista ja toinen omistaja Tallqvist on kuuleman mukaan halunnut osuudestaan eroon jo kahden vuoden ajan… Tälle pohjalle on hyvä rakentaa ”kansainvälistymistä”.

    1. Tallqvist on männävuoden aikana irtaantunut Infra Polarista.

Jätä kommentti