Kokeile kuukausi maksutta

Kaatopaikka kierrätettiin golfkentäksi – nyt ympärille nousee uusia suurhankkeita

Tapiolan golfkentän viheriöitä katsellessa ei uskoisi, että alue oli liki 30 vuoden ajan kaatopaikka ja oli pitkään suljettuna biokaasuräjähdys- ja sortumavaarojen vuoksi. Alueen kunnostamiseen ei uskottu, sillä pohjan vakaus oli huono.

Tapiola Golfin monitoimitalon valmistuminen vuonna 2016 viimeisteli hankkeen. Kumpuilevien nurmimaisemien alla kiemurtelee kaatopaikkakaasujen keräysjärjestelmä, joka tuottaa kaukolämpöä noin 600 omakotitalon tarpeisiin. Kuva: Teemu Kiiskinen
Espoon Mankkaalla, Laajalahden turvesuon alueella sijaitseva ja vuosina 1957–1986 käytössä ollut silloinen Pohjoismaiden suurin kaatopaikka sai hankalista lähtökohdistaan huolimatta uuden elämän vuonna 2013, kun se avattiin 18 reiän golfkenttänä.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kaatopaikka kierrätettiin golfkentäksi – nyt ympärille nousee uusia suurhankkeita”

Viimeisimmät näkökulmat