Ylivieskan kirkko. Kuva: Aarti Ollila Ristola Arkkitehdit

Pietilä-palkinto 2018 meni Aarti Ollila Ristola Arkkitehdeille

Aarti Ollila Ristola Arkkitehdit (AOR) on vuonna 2015 perustettu nuorten arkkitehtien toimisto.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Palkintolautakunnan mukaan kilpailumenestystä on tullut erityisesti oppimisympäristöjen ja museoiden suunnittelutöistä. AOR tekee myös kaupunkisuunnittelua ja julkisen ulkotilan suunnittelua eri mittakaavoissa.

”Pietilä-palkinto annetaan AOR:lle heidän uudistavasta otteestaan suunnitella mieleenpainuvia rakennuksia ja ulkotiloja, jotka istuvat ympäristöönsä kauniisti sovitettuina, paikan hengestä ja historiasta ammentaen. Rohkeat ratkaisut luoda uutta muotokieltä ja kehittää rakenneteknisiä ratkaisuja materiaalien ominaispiirteisiin perustuen johdattavat toimiston suomalaisen arkkitehtuurin uudistamisen edelläkävijöiden joukkoon. Suunnitelmista huokuu perinteisen hyvän ja laadukkaan rakentamisen arvoja, kuten esteettisyys, sosiaalinen ja ekologinen kestävyys, käytännönläheisyys, pitkäikäisyys sekä taloudellisuus”, palkintolautakunta ketoo perusteluistaan tiedotteessa.

AOR:n ensimmäinen merkittävä rakennus, 800 oppilaan Jätkäsaaren peruskoulu, on parhaillaan rakenteilla. Vuonna 2014 valmistui kelluva paviljonki ”Viewpoint” Lontoon King’s Cross:iin.

Viime aikoina toimisto on voittanut muun muassa Tuusulan lukion ja monitoimitalo Monion suunnittelukilpailun sekä Tampereen taidemuseon ja Pyynikintorin suunnittelukilpailun. AOR on päässyt palkintosijoille myös useissa muissa julkisten rakennusten, kaupunkisuunnittelun ja paviljonkien suunnittelukilpailuissa.

Pietilä-palkinnon palkintolautakuntaan kuuluivat Rakennustietosäätiö RTS:n hallituksen edustajina arkkitehti Mari Matomäki (Arkkitehti-toimisto Hedman & Matomäki Oy) ja kehittämispäällikkö Anne Jarva (Suomen kuntaliitto) sekä edustajiston edustajana arkkitehti Linda Wiksten (SAFA).

Rakennustietosäätiö RTS:n hallitus jakaa joka toinen vuosi Pietilä-palkinnon tunnustuksena merkittävästä työstä arkkitehtuurin uudistamiseksi. Palkinto myönnetään nuorelle arkkitehdille tai hänen ryhmälleen ja se on suuruudeltaan 7000 euroa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Pietilä-palkinto 2018 meni Aarti Ollila Ristola Arkkitehdeille”

  1. Omalla tavallaan hurjaa että nuoret pääsevät näyttämään jättikoulun (sitähän se on ainakin ulkoa katsoen) kanssa miten oppimisympäristö nähdään.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi