Konsultti- ja suunnitteluyhtiö Pöyryn tulos koheni selvästi vuoden alkupuoliskolla. Myös liikevaihto ja tilauskanta kasvoivat.

Pöyry paransi reippaasti alkuvuonna – tilauskanta kasvoi

Konsultti- ja suunnitteluyhtiö Pöyryn tulos koheni selvästi vuoden alkupuoliskolla. Myös liikevaihto ja tilauskanta kasvoivat.

Kirjoittaja(t) Startel

Toimitusjohtaja Martin à Portan mukaan uusien tilausten kasvu mahdollistaa liikevaihdon orgaanisen kasvun. Myös kannattavuuden paraneminen jatkui.

Teollisuusliiketoiminnassa kysyntä jatkui à Portan mukaan vahvana erityisesti Pohjois-Euroopassa. Pientä kysynnän paranemista nähtiin myös Latinalaisessa Amerikassa. Energiapalveluiden kysyntä puolestaan kasvoi erityisesti Lähi-idässä ja Aasiassa.

Pöyryn tulos ennen veroja ylsi tammi-kesäkuussa 37,9 miljoonaan euroon, kun se vuotta aikaisemmin jäi 2,2 miljoonaan. Oikaistu liiketulos nousi 19,2 miljoonaan euroon 10,0 miljoonasta eurosta. Oikaistu liiketulos parani kaikissa segmenteissä.

Oikaistu osakekohtainen tulos nousi 0,24 euroon viime vuoden 0,09 eurosta.

Liikevaihtoa kertyi 5,7 prosenttia edellisvuotta enemmän. Liikevaihto kasvoi 282,5 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 267,3 miljoonasta eurosta. Liikevaihto kasvoi kaikissa muissa segmenteissä paitsi energiassa.

Tilauskanta oli kesäkuun lopussa 578,4 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin jäi 474,5 miljoonaan euroon. Kasvua oli 21,9 prosenttia.

Pöyry arvioi koko vuoden oikaistun liiketuloksen paranevan selvästi viime vuodesta, jolloin se oli 26 miljoonaa euroa.

Yleisesti ottaen yhtiö odottaa markkinaolosuhteiden noudattavan samoja trendejä kuin 12 viime kuukauden aikana. Kasvu euroalueella jatkuu, mutta tilanne voi muuttua nopeasti. Aasiassa Pöyrylle markkinat ovat suotuisat, Lähi-idässä hyvä kysyntä puolestaan jatkuu erityisesti suolanpoistolle merivedestä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pöyry paransi reippaasti alkuvuonna – tilauskanta kasvoi”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi