Työmaapäällikkö tuurasi kaivinkonetta – ”Rakennuttaja ei olisi uskonut, ellei valvoja olisi nähnyt”

Nykyisenä koneistuneiden työmaiden aikana on harvoin käyttöä raa’alle fyysiselle voimalle.

Aki Loikkanen on voittanut Suomen mestaruuden voimanostossa – puhtain keinoin. Kuva: Vesa Tompuri

Tällaisiakin tilanteita voi sattua, ja silloin on hyödyksi, jos työnjohtaja sattuu olemaan voimanoston Suomen mestari.

”Olin aktiiviuraaikoinani työmaalla Lappeenrannan suunnalla. Meiltä oli jäänyt siirtämättä uomasta yksi jyhkeän kokoinen kivi, mistä valvoja lopputarkastuksessa huomautti. Pulma oli siinä, että työkoneet oli jo viety työmaalta pois. Kun sitten kivi olikin kohta poissa, kerroin samalle rakennuttajan edustajalle siirtäneeni sen käsin. Rakennuttaja ei olisi uskonut, ellei valvoja olisi nähnyt toimenpidettä”, Laitaatsalmen siltatyömaata vetävä Aki Loikkanen kertoo.

Loikkasen ennätys maastavedossa on 320 kiloa, sama kuin jalkakyykyllä. Penkiltä 42-vuotiaalla rakennusinsinööriltä on noussut ”vain” 260 kiloa. Mainitun työmaakiven tarkkaa painoa hän ei tiedä, mutta kertoo harjoitelleensa leipälajiaan 170-kiloisilla pyöreillä kivillä.

”Enintään sen verran tuo työmaan uomakivi painoi. Sittemmin en ole tällaisia erityistaitoja työmaalla tarvinnut, mutta ei voimanostoharrastuksesta haittaakaan ole ollut. Ehkä tietty kilpailuhenkisyys ja tahdonvoimalla tekeminen on tarttunut myös ammatillisiin tekemisiin”, Loikkanen sanoo.

Nykyään hän kertoo käyttävänsä oman urheiluharrastuksen ohella vähintään yhtä paljon aikaa toimintaan lastensa urheiluharrastusten taustavoimana.

Kouluikäinen poika pelaa jalkapalloa, samoin seitsenvuotias tytär.

”Tytär taitaa olla perinyt minulta nostajan geenit. Harva hänen ikäisensä nostaa maasta 45 kiloa.”

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Työmaapäällikkö tuurasi kaivinkonetta – ”Rakennuttaja ei olisi uskonut, ellei valvoja olisi nähnyt””

  1. Mutta meidän likkapa nostaa sen 47kg, balettitossut jalassa varpaan kärjillä seistessä.

Vastaa