Violanpuistoa puolustetaan voimakkaasti. Kuva: Lukijan kuva

Asukkaat valittivat Hermannin Violanpuiston tuhoamisesta oikeuteen – Helsinki jatkaa puiston mylläämistä

Osan Hermannin kaupunginosan asukkaista ja Helsingin kaupungin napit vastakkain saattanut väliaikaisen päiväkotipaviljongin rakentaminen Violanpuistoon ratkeaa Helsingin hallinto-oikeudessa.

Kirjoittaja(t) Kimmo Oksanen / HS

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto myönsi luvan Violanpuiston tilapäisen päiväkodin rakentamiseksi 14. syyskuuta eli viime viikon perjantaina. Kaupunki aloitti rakennustyöt heti maanantaina.

Samana maanantaina Helsingin hallinto-oikeuteen jätettiin Hermannin asukkailta peräisin oleva valitus, jossa vaadittiin rakennusluvan hylkäämistä. Hermannilaisten aktiivien mielestä heitä ei ole asianmukaisesti kuultu eikä paikka puistossa ole oikea.

Helsingin ympäristötoimiala jatkaa valituksesta huolimatta valmistavia töitä Violanpuistossa. Kaupunki toivoo hallinto-oikeudelta pikaista ratkaisua. Alueella on huutava pula päiväkotipaikoista, ja työmaa on jo nyt viisi viikkoa myöhässä aikataulusta.

Violanpuiston paviljonkipäiväkodin on määrä aloittaa ensi vuoden alussa. Paviljongissa olisi hoitopaikat 120 lapselle. Yhteensä Helsingin tarve tänä vuonna on 1 200 uutta hoitopaikkaa.

Hermannin asukkaiden keskuudessa päivähoitopaikkojen tarve ymmärretään. Esimerkiksi Facebookin Hermannin vanhemmat -ryhmässä ollaan kuitenkin kaupungin tiedottamisvajeen lisäksi tyrmistyneitä puiston osittaisesta turmelemisesta ja liikenteen lisääntymisestä alueella.

Hallinto-oikeudesta vahvistettiin torstaina, että rakennuslupapäätöksestä tehty valitus on siellä vastaanotettu. Hallinto-oikeus on pyytänyt osapuolilta lisäselvityksiä. Asian varsinaiseen käsittelyyn päästään aikaisintaan ensi maanantaina, hallinto-oikeudesta arvellaan.

Tätä artikkelia on kommentoitu 6 kertaa

6 vastausta artikkeliin “Asukkaat valittivat Hermannin Violanpuiston tuhoamisesta oikeuteen – Helsinki jatkaa puiston mylläämistä”

 1. Jokaiseen puuhun tarrautujien henkinen maailma tulisi tutkia. Kaupunki on kaupunki, piha ei ole metsä. Ja sitä mehtää tässä maassa riittää !

  1. Sellaisten ihmisten, joiden kognitiivinen kapasiteetti ei riitä lähiluonnon ja viherympäristön tärkeyden ymmärtämiseen, pääkoppa se kuule vasta tutkimista kaipaakin.

   1. Ja sellaisten, joiden mielestä lähiluonto on peruuttamattomasti pilalla, kun yksi puu kaadetaan pitäisi saada Vuoden luontoasiantuntija -palkinto.

    1. Jutussa puhuttiin puiston tuhoamisesta. Puistoissa tuppaa olemaan enemmän kuin yksi puu. Kognitiovajetta sielläkin päässä? Lukutaidottomuutta? Laskuntaidon puutteellisuutta?

  2. Muutama vuosi sitten vedin peruskorjauskohteen Helsingin kantakaupungissa. Pihalla oli vanha vaahtera josta piti karsi oksia jotta nostot onnistuisi.
   Tilasin ammattimiehen hoitamaan karsinnan. Työn aloituksesta meni alle tunti kun joku virkamies soitti. Aloitti puhelun seuraavalla lauseella ” Pitääkö paikkansa että Te kaadatte metsää luvatta ? ”

 2. Tässä on kyse huomattavasti suuremmasta asiasta kuin yhden puun kaatamisesta. Kaupunki rakentaa päiväkotia puistoon kaavan vastaisesti, salassa valmistellen, ja naapureita asianmukaisesti kuulematta. Alueella olisi ollut rakennukselle huomattavasti parempiakin paikkoja. Ymmärrän asukkaiden turhautumisen täysin ja valitus oikeuteen on täysin perusteltu. Moni asia puoltaa hankkeen lainvastaisuutta.

  Asiallista tietoa prosessin etenemisestä löytyy: https://www.pelastetaanviolanpuisto.com/paivakodinpaikka/

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi