Kokeile kuukausi maksutta

DHL Express rakennuttaa terminaalin Pirkkalaan

Logistiikkayhtiö DHL Express rakennuttaa Pirkkalaan lentokentän läheisyyteen uuden terminaalin ja toimistotilat.

Kuva: Suunnittelemo oy / Meijou oy

Kesällä 2019 valmistuvan 4000 neliömetrin laajuisen terminaalikiinteistön kokonaisinvestointi on noin 15 miljoonaa euroa. Rakentamisesta vastaa tamperelainen Meijou oy. Kohteen arkkitehtuurisuunnittelun on toteuttanut tamperelainen Suunnittelemo oy.

Ympäristöystävällisyys on huomioitu erityisesti kiinteistön energiaratkaisuissa: lämmöntuotantoon käytetään maalämpöä ja lisäsähköä tuotetaan aurinkoenergialla. Kehittynyt kiinteistöautomaatiojärjestelmä, rakennusosien hyvä lämmöneristyskyky sekä led-valaistus parantavat energiatehokkuutta.

Uudisrakennus nousee Pirkkalan Linnakallion alueelle hyvien ja lähitulevaisuudessa entisestään paranevien liikenneyhteyksien ääreen.

”Uudella terminaalilla varmistamme tulevaisuuden kasvumahdollisuudet. Siksi myös sijainti lentokentän läheisyydessä on meille tärkeä”, DHL Express Finlandin toimitusjohtaja Peter Ervasalo sanoo yhtiön tiedotteessa.

Uudesta terminaalista käsin hoidetaan Express-lähetysten nouto- ja jakelutoiminnot Pirkanmaalla sekä käsitellään koko Pohjois-Suomen alueen vienti- ja tuontilähetykset. Terminaaliin asennettava automaattinen lajittelujärjestelmä pystyy käsittelemään 5000 lähetystä tunnissa. Terminaaliin työllistyy nykyisen henkilökunnan lisäksi toistakymmentä uutta työntekijää.

”Investointi Pirkkalan terminaaliin on osa laajempaa suunnitelmaa kehittää ja kasvattaa DHL Expressin Suomen verkostoa. Helsinki-Vantaa säilyy päälajittelukeskuksenamme, ja siellä on tarkoitus tehdä suuria muutoksia parin seuraavan vuoden kuluessa. Turun terminaalissamme puolestaan otettiin alkukesästä käyttöön laajennusosa.”

Pikakuljetusten kysyntää Suomessa kasvattaa hyvän taloustilanteen lisäksi vilkas kansainvälinen verkkokauppa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “DHL Express rakennuttaa terminaalin Pirkkalaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat