YIT päivitti pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteensa

Rakennusyhtiö YIT on päivittänyt strategiansa ja pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteensa, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Rakennusyhtiö YIT on päivittänyt strategiansa ja pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteensa, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

YIT:n tavoitteena on pitkällä aikavälillä saavuttaa yli 12 prosentin sijoitetun pääoman tuotto. Velkaantumisasteen tulisi olla 20-50 prosenttia. YIT:n tavoitteena on lisäksi, että osakekohtainen osinko kasvaisi vuosittain.

YIT sanoo päivitetyn strategiansa tavoitteena olevann kannattavuuden parantaminen ja taloudellisen vakauden vahvistaminen. Yhtiön mukaan sen strategisia painopisteitä ovat kaupunkikehitys ja talouden suhdanteita kestävät liiketoiminnot. Painopisteitä tukevia ”menestyksen kulmakiviä” yhtiön mukaan ovat ”huippusuoritus, pääomatehokkuus, menestyminen asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa sekä onnelliset ihmiset”.

YIT:n tavoitteena on pienentää nettokäyttöpääomaa sekä vapauttaa pääomaa valikoiduilla maantieteellisillä alueilla myymällä taseen hitaasti kiertäviä eriä. Venäjällä yhtiö aikoo pienentää riskitasoaan ja kehittää liiketoimintamalliaan vähemmän pääomaa sitovaan suuntaan.

”Tavoitteena on vähentää Venäjälle sijoitettua pääomaa aiemmasta tavoitetasosta edelleen noin 100 miljoonalla eurolla (8 miljardilla ruplalla). Sidotun pääoman arvioidaan kasvavan strategiakauden aikana Kiinteistöt-segmentissä noin 150 miljoonaa euroa”, YIT sanoo.

Yhtiö näkee suhdanteita kestävien liiketoimintojen perustuvan pitkäaikaisiin palvelu- tai vuokrasopimuksiin sekä vakaaseen tai trendinomaisesti kasvavaan kysyntään

”YIT:ssä tällaisia liiketoimintoja ovat päällystys, kiviainesliiketoiminnot, teiden kunnossapito, korjausrakentaminen, kiinteistösijoittaminen, kiinteistöjohtamisen ja asumisen palvelut.”

YIT tavoittelee suhdanteita kestävistä liiketoiminnoista vakaata, noin 100 miljoonan euron vuotuista liikevoittoa ensi vuodesta alkaen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT päivitti pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteensa”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat