Kokeile kuukausi maksutta

Hirsitalovalmistaja järjestää osakeannin joukkorahoituksella

Kuusamolainen hirsitalovalmistaja Kero Hirsitalot oy järjestää joukkorahoitusyhtiö Fundun kautta osakeannin.

Läpileikkaus muovittomasta Kero-ekohirsi -rakenteesta. Kuva: Kero Hirsitalot

Hirsitalovalmistaja tavoittelee osakeannilla yhteensä 200000:ta euroa, joka on 10 prosenttia yrityksen osakekannasta. Yhtiö aikoo käyttää osakeannin varat jatkuvan ja tasaisen kasvun varmistamiseen, myyntiverkoston kehittämiseen sekä vientiprojektien vauhdittamiseen.

Vuonna 2008 perustettu Kero Hirsitalot on tehnyt parin viime vuoden aikana puitesopimuksia hirsitalotoimituksista Ruotsissa toimivien kaivosyhtiöiden LKAB:n ja Bolidenin kanssa. Sopimusten mukaan Kero rakentaa LKAB:n asiakkaille 40-100 hirsitaloa Kiirunan, Jällivaaran ja Malmbergin alueille ja Bolidenille 30 taloa. Tavoitteena on toimittaa ensimmäiset puitesopimusten talot Ruotsiin jo tämän vuoden kuluessa.

LKAB:n kanssa tehdyn viiden vuoden pituisen sopimuksen arvo on vuositasolla 5-10 miljoonaa euroa riippuen talomäärästä. Bolidenin kanssa tehdyn sopimuksen arvo on noin 10 miljoonaa euroa.

Vuonna 2017 Kero Hirsitalojen liikevaihto oli 1,1 miljoonaa euroa. Yhtiön tavoitteena on nousta viidessä vuodessa merkittäväksi pohjoismaiseksi hirsitalojen toimittajaksi.

Kero Hirsitalot hyödyntää hirsitaloissaan täysin muovitonta Kero-ekohirsi -rakennetta.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Hirsitalovalmistaja järjestää osakeannin joukkorahoituksella”

  1. Eihän tämä ole mikään hirsirakenne. Tämä on jonkinlainen muoviton puuelementti- sandwich-rakenne. Hirrestä puhuminen tässä tapauksessa lähentelee petosta. Kaiken lisäksi rakenteessa on riskinsä, kun siinä ei ole kunnollista tuuletusrakoa.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat