Kokeile kuukausi maksutta

Ouluhallin laajennuksen suunnittelukutsukilpailun voittaja valittiin

Liikelaitos Oulun Tilakeskuksen järjestämä suunnittelukutsukilpailu Ouluhallin peruskorjauksesta ja laajennuksesta on päättynyt.

Ehdotus "Kiitäjä". Kuva: Arkkitehdit Kontukoski

Tuomaristo valitsi kilpailun voittajaksi ehdotuksen nimimerkillä ”Kiitäjä”. Nimimerkin takana ovat Arkkitehdit Kontukoski, Peab ja Ramboll Finland. Kutsukilpailulla haettiin hankkeelle toteutuskelpoista ratkaisuehdotusta.

Liikelaitos Oulun Tilakeskus etenee voittajaehdotuksen laatineen työryhmän kanssa hankkeessa. Hankkeen tavoitehinta-arvio on noin 20 miljoonaa euroa.

Laajennusosa on sijoitettu nykyisen messukentän ja pysäköintialueen väliin. Tällä tavoin rakennuskokonaisuuteen voidaan järjestää kulkuyhteyksiltään eri käyttötarkoituksissa parhaiten toimivat tilat. Ehdotuksessa Ouluhallin liikennejärjestelyt säilyvät nykyisen kaltaisina.

”Laajennusosan sommittelu Ouluhallin yhteyteen oli vaikea, mutta inspiroiva arkkitehtoninen suunnittelutehtävä. Kilpailutyössämme laajennusosa kohoaa Ouluhallin kanssa yhteiseltä jalustalta ja päättää Raksilan urheilualueen”, pääsuunnittelija Petri Kontukoski toteaa.

Rakennuksen virtaviivainen muoto ja julkisivujen tumma sekä osittain läpikuultava visuaalinen ilme hyödyntävät pohjoisen perhosen, kiitäjän, lentoliikkeen muotoja. Siiveniskujen lailla taittuvat kolmiomuodot tuovat julkisivuihin moniulotteisuutta verkkomaisine pintoineen, mikä mahdollistaa myös näyttävän valaisemisen vuoden pimeinä aikoina.

Uudisrakennuksen liikuntasali mahdollistaa eri palloilulajien korkeimpien sarjatasojen viralliset kilpailukentät. 1500 katsojaa vetävät katsomorakenteet on toteutettu lähes kokonaan muunnettavina teleskooppikatsomoina, jolloin salitilat saadaan tarvittaessa mahdollisimman laajoina haluttuun käyttöön. Lasten harjoituksia seuraamaan tulevien vanhempien tarpeet on huomioitu liikuntasalissa 150 katsojan kiinteällä katsomolla.

Voittajaehdotuksen pääsuunnittelusta vastaava Arkkitehdit Kontukoski on vuonna 1997 perustettu tamperelainen arkkitehtitoimisto, jonka suunnittelema Tesoman palloiluhalli palkittiin Hyvän rakentamisen palkinnolla vuonna 2016.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ouluhallin laajennuksen suunnittelukutsukilpailun voittaja valittiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat