Skanska: Loviisalaiskoulun alakaton romahdus näyttäisi johtuneen yhtiön vastuulla olevasta virheestä

Skanska kertoo korjaavansa Loviisan Harjurinteen koulun uuden osan ruokalan käytävän alakaton, josta putosi alas alakattolevyjä ja eristeitä maanantain ja tiistain välisenä yönä. Skanska on rakentanut koulun uuden osan, joka valmistui vuonna 2014.

.

Koulu on ollut tyhjillään alakaton levyjen putoamisen aikaan. Henkilövahinkoja ei sattunut.

”Tärkeintä tässä on se, ettei kukaan loukkaantunut. Olemme erittäin pahoillamme tilanteesta. Ymmärrämme ihmisten huolen ja suhtaudumme tapahtuneeseen erittäin vakavasti. Asian selvittely on edelleen kesken, mutta olemme tehneet jo alustavat johtopäätökset. Olemme Loviisan kaupunkiin aktiivisesti yhteydessä ja pidämme kaupungin edustajia ajan tasalla tilanteesta”, toimialajohtaja Tiina Koppinen Skanskasta sanoo yhtiön tiedotteessa.

Skanska lähetti heti tiedon saatuaan paikan päälle omat asiantuntijansa sekä ulkopuolisen asiantuntijan. He selvittävät tapahtuneen syitä. Tämänhetkisten tietojen mukaan näyttää siltä, että kyseessä on Skanskan vastuulla oleva virhe.

Osittain pudonnut alakatto oli rakenteeltaan tavanomainen rakennuksissa käytetty kipsilevyistä ja puukoolauksesta tehty rakenne. Tämänhetkisten tietojen mukaan muualla koulurakennuksessa ei ole käytetty rakenteeltaan vastaavanlaista kattoa.

”Olemme ilmoittaneet kaupungille, että suoritamme tarvittavat alakaton purkutyöt ja katon korjaustyöt. Purkutyöt suunnitellaan siten, että ne on turvallista suorittaa. Korjaustöiden aikataulu on alustavan arvion mukaan joitakin viikkoja”, yksikönjohtaja Jarkko Koskipalo Skanskasta toteaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska: Loviisalaiskoulun alakaton romahdus näyttäisi johtuneen yhtiön vastuulla olevasta virheestä”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi