Kokeile kuukausi maksutta

WasaGroup saa uuden toimitusjohtajan

Kiinteistö- ja rakennusalan konserni WasaGroup saa ensi vuoden puolella uuden toimitusjohtajan.

Johan Malm

Konsernin uudeksi toimitusjohtajaksi tulee rakennustekniikan diplomi-insinööri Johan Malm. Hän aloittaa työt WasaGroupissa viimeistään maaliskuun alussa 2019 operatiivisena johtajana, minkä jälkeen hänet nimitetään siirtymävaiheen jälkeen virallisesti toimitusjohtajaksi.

Malm siirtyy WasaGroupiin Ruotsista ABB:n HVDC Solutionsin varatoimitusjohtajan tehtävästä, jossa hänellä on ollut vuodesta 2016 globaali vastuu miljardien eurojen liiketoiminnasta. Ennen ABB:tä Malm työskenteli vuodesta 2006 johtajana Wärtsilä Finlandissa eri liiketoiminnoissa vastaten muun muassa avaimet käteen -käteen periaatteella toteutettavien voimalaitosprojektien teknillisten ratkaisujen kehittämisestä sekä toimitusprojektien johtamisesta.

Malmilla on uransa alkuvuosilta käytännön työkokemusta myös niin rakennustyömaalta kuin rakennesuunnittelijan tehtävistä.

”On hienoa palata teollisuuden tuotantoprosessien kehittämisestä ja johtamisesta rakennusalalle yritykseen, jossa aidosti tavoitellaan rakennusteollisuuden toimintatapojen ja prosessien kokonaisvaltaista kehittämistä aivan uudelle tasolle”, Malm sanoo tiedotteessa.

”Johan Malmilla on mittava johtajakokemus ihmisten johtamisesta, organisaatioiden johtamisesta sekä prosessien ja projektien johtamisesta. Se on juuri sitä, mitä kasvava WasaGroup-konserni juuri nyt tarvitsee kasvunsa tueksi”, WasaGroupin konsernijohtaja Ari Tyynismaa toteaa.

WasaGroupin pääomistajat Ari Tyynismaa ja Jani Peräsarka jatkavat edelleen konsernin palveluksessa. Tyynismaa työskentelee jatkossa enemmän asiakasrajapinnassa uusien kehityshankkeiden parissa sekä WasaGroupin liiketoiminnan kasvua tukevien kumppanuuksien ja verkostojen rakentamisessa. Peräsarka puolestaan keskittyy jatkossa erityisesti kiinteistösijoitustoimintoihin sekä WGF-kiinteistökehitysrahastojen toiminnan kehittämiseen. Hän vastaa WGF-rahastojen sijoittajien hankinnasta ja sijoittajasuhteista.

WasaGroup hakee kovaa kasvua edelleen

WasaGroup-konserni on kasvanut puolessa vuosikymmenessä noin 10–15 miljoonan euron liikevaihtoa tekevästä paikallisesta rakennusliikkeestä lähes 70 miljoonan euron liikevaihdon valtakunnalliseksi monialaiseksi konserniksi. Konserni tavoittelee toiminnallaan 100–120 miljoonan euron vuotuista liikevaihtoa.

WasaGroupin liiketoiminnasta valtaosa on nykyisin muualla kuin Vaasan seudulla. WasaGroupilla on nykyään toimipiste myös Helsingissä. Valtaosa työntekijöistä työskentelee kuitenkin Vaasan pääkonttorissa, josta käsin johdetaan ympäri Suomen toteutettavia kiinteistöhankkeita sekä kiinteistösijoitus- ja rahastotoimintaa.

WasaGroup-konserniin kuuluvia yhtiöitä ovat emoyhtiö WasaGroup oy:n lisäksi rakennusliike WasaCon oy, konevuokraamo ja teollisuuden palveluita tarjoava WasaTrade oy, suunnittelutoimisto WasaPlan oy sekä rahastonhoitaja WasaGroup Funds oy. WasaGroup-konserni on perustettu 1996 ja työllistää noin 130 kiinteistö-, rakennus- ja rahoitusalan ammattilaista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “WasaGroup saa uuden toimitusjohtajan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat