Haka Moskova rakentaa teollisuustilat belgialaiselle eristevalmistajalle

Venäjään ja sinne vietäviin tuotteisiin kohdistuvia talouspakotteita voi kiertää perustamalla sinne tehtaan. Haka Moskova on hyötynyt tästä avautuneesta mahdollisuudesta.

Haka Moskova on sopinut pääurakkasopimuksen belgialaisen rakennusmateriaalituottajan Soudal Investmentsin ensimmäisen Venäjän tuotantolaitoksen rakentamisesta. Valmistelevat työt noin 8 hehtaarin tontilla 50 km Moskovasta itään sijaitsevassa Noginskin teollisuuspuistossa käynnistyivät lokakuussa.

Haka Moskova rakentaa Soudalille 15 000 neliön tuotanto- ja varastokompleksin sekä toimistotilat. Rakennusurakkaan kuuluvat lisäksi tarvittavat apurakennukset, rakennelmat sekä alueverkostot, noin 20.000 m2 ajoteitä ja parkkipaikkoja sekä muut pihatyöt.

45 vuotta sitten Belgiassa perheyrityksenä aloittanut Soudal myy tällä hetkellä tuotteitaan yli 100 maahan, työllistää noin 1300 henkeä ja pyörittää yli 400 miljoonan euron vuosibudjettia.

Soudal myy kehittämiään uretaani- ja silikonivaahtoja, erilaisia tiivisteitä, liimoja ja muovikalvoja kaikkialla Venäjällä edustustojensa ja jälleenmyyjiensä kautta. Volyymien kasvaessa ja osin talouspakotteidenkin seurauksena Soudal päätti aloittaa oman tuotantonsa Venäjällä.

Laitoksen ensimmäinen vaihe otetaan käyttöön vuoden 2020 alussa ja se tuottaa rakennusvaahtoja Euroopasta tuoduilla prosessilaitteilla.

30 vuotta sitten perustetun Haka Moskovan toimitusjohtaja Klaus Diktonius sanoo, että yhtiö tarjouslaskennassa on paljon vastaavanlaisia teollisuuslaitoksia. Syynä on Venäjään kohdistuneet talouspakotteet. Ne koskevat tuotteiden vientiä Venäjälle, mutta ei tuotantolaitteiden vientiä ja tehtaiden perustamista kiertämään pakotteet.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Haka Moskova rakentaa teollisuustilat belgialaiselle eristevalmistajalle”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi