Kehitysvaihe käynnistyy Lapin keskussairaalan allianssissa

YIT ja Lapin sairaanhoitopiirin kuntayhtymä ovat allekirjoittaneet sopimuksen Lapin keskussairaalan laajennushankkeen kehitysvaiheesta.

YIT ja Lapin sairaanhoitopiirin kuntayhtymä ovat allekirjoittaneet sopimuksen Lapin keskussairaalan laajennushankkeen kehitysvaiheesta.

Tiedotteen mukaan allianssimallilla toteutettavan laajennushankkeen arvo on kokonaisuudessaan noin 66 miljoonaa euroa, joka siirtyy tilauskantaan toteutusvaiheen sopimuksen teon yhteydessä syksyllä 2019.

Nyt käynnistetty kehitysvaihe alkaa tammikuussa 2019 ja päättyy syyskuussa 2019, jonka jälkeen alkavan toteutuksen on määrä olla valmis syyskuussa 2023.

Laajennushanke sisältää kahden uudisrakennuksen rakentamisen nykyisen sairaalaan alueelle Rovaniemellä. Noin 22 700 neliömetrin suuruiseen rakennukseen sijoittuvat yleissairaalan toiminnot ja toiseen, noin 8 000 neliömetrin rakennukseen psykiatrinen sairaala. Lisäksi peruskorjattavia tiloja on 2 800 neliömetriä.

”Nykyinen sairaalarakennus ei enää riitä palvelemaan alueen asukaskuntaa kooltaan tai teknisiltä ominaisuuksiltaan. Esimerkiksi leikkaussaleille, päivystykselle ja apteekille tarvitaan päivitetyt, toiminnan mahdollistavat tilat. Uudisrakennuksessa saamme käyttöömme joustavat ja tarkoituksenmukaiset tilat”, sanoo laajennushankkeesta vastaava Janne Keskinarkaus Lapin sairaanhoitopiiristä.

”Allianssimalli valikoitui ratkaisuksi tarpeeseemme varmistaa, että rakentamisessa huomioidaan

Allianssiin kuuluvat rakennusurakoitsijana toimivan YIT:n lisäksi rakennuttajakonsultti Prodeco, arkkitehtisuunnittelusta vastaava Verstas Arkkitehdit sekä erikoissuunnittelun ryhmä, johon kuuluvat Granlund, WSP Finland sekä L2 Paloturvallisuus. Talotekniikasta vastaa YIT:n kumppanina Are.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kehitysvaihe käynnistyy Lapin keskussairaalan allianssissa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi