Ramirentia ollaan myymässä ulkomaille.

Ramirent myi konevuokraustoimintansa Tanskassa ja nappasi talousjohtajan Tikkurilalta

Ramirent on allekirjoittanut sopimuksen Tanskan-konevuokrausliiketoimintansa myymisestä maan suurimmalle konevuokrausyritykselle G.S.V. Materieludlejning A/S:lle.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Yrityskaupan arvo on noin 33 miljoonaa euroa, ja sen arvioidaan toteutuvan vuoden 2019 alussa. Ramirent arvioi, että kaupalla on vähäinen vaikutus konsernin taloudelliseen tulokseen.

Kauppaan sovelletaan tavanomaisia sopimusehtoja, ja se edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Ramirentin 130 tanskalaista työntekijää jatkaa myytävän liiketoiminnan palveluksessa vanhoina työntekijöinä.

”Kaupan myötä Ramirent voi keskittyä strategiansa mukaisesti tavoittelemaan pääomatehokasta kannattavaa kasvua ydinliiketoiminnassaan konevuokrauksessa”, konsernin toimitusjohtaja Tapio Kolunsarka sanoo tiedotteessa.

Kaupan toteuduttua yhtiöllä on neljä segmenttiä, ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa, Tšekissä ja Slovakiassa. Yhtiö toimii myös Venäjällä ja Ukrainassa yhdessä Cramon kanssa tasaosuuksin omistetun Fortrent-yhteisyrityksen kautta.

Jukka Haviasta uusi talousjohtaja

Ramirent kertoo myös nimittäneensä kauppatieteiden maisteri Jukka Havian yhtiön uudeksi talousjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi. Hän ottaa tehtävän vastaan viimeistään 1. toukokuuta 2019. Havia on työskennellyt vastaavassa tehtävässä Tikkurila oyj:ssä vuodesta 2010.

”Jukka Havia on kokenut talousjohtaja, jolla on erinomainen liiketoimintaymmärrys, ja hän pystyy myötävaikuttamaan vahvasti Ramirentin tulevaisuuden menestykseen”, Kolunsarka toteaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ramirent myi konevuokraustoimintansa Tanskassa ja nappasi talousjohtajan Tikkurilalta”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi