Uponor vetäytyy Aasiasta

Uponor on päättänyt lopettaa toimintansa Aasiassa vuoden 2019 aikana ja keskittyä ydinliiketoiminta-alueisiinsa Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan.

.

Uponorilla on vuonna 2016 Uponor avattu käyttövesijärjestelmien tuotantolaitos Kiinan Taicangissa sekä myyntitoimistot Etelä-Koreassa, Hongkongissa ja Malesiassa. Yhtiöllä on yhteensä noin 80 työntekijää Aasiassa.

Viimeisen kahdeksan vuoden aikana Uponor ei ole onnistunut luomaan asiakaspohjaa tuotteilleen markkina-alueella, jonka pääajurina on matala hintataso. Tämän johdosta yhtiön Aasian liiketoiminnot eivät ole saavuttaneet asetettuja kasvutavoitteita eikä liiketoiminta ole ollut kannattavaa.

Vuonna 2017 Uponorin Aasian liiketoimintojen liikevaihto oli 8,3 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,6 miljoonaa euroa tappiollinen. Vuoden 2018 kolmella ensimmäisellä neljänneksellä liiketoiminnan liikevaihto oli 6,9 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,8 miljoonaa euroa miinuksella. Aasian liiketoiminnan alasajosta johtuva negatiivinen vaikutus viimeisen vuosineljänneksen tulokseen on arviolta noin 6 miljoonaa euroa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uponor vetäytyy Aasiasta”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi