Paisuvat ne rakennuskustannukset muuallakin kuin meillä – Tottenhamin stadionin kustannukset vähintään tuplaantumassa

Pitkäkestoisten rakennusprojektien huomattavat kustannusylitykset ovat tulleet tutuiksi Suomessa, mutta tapahtuu sitä muuallakin. Englannin Valioliigassa pelaavan lontoolaisen jalkapallojoukkue Tottenham Hotspurin stadionhankkeen rakennuskustannukset ovat brittimedioiden mukaan ainakin tuplaantumassa.

Pitkäkestoisten rakennusprojektien huomattavat kustannusylitykset ovat tulleet tutuiksi Suomessa, mutta tapahtuu sitä muuallakin. Englannin Valioliigassa pelaavan lontoolaisen jalkapallojoukkue Tottenham Hotspurin stadionhankkeen rakennuskustannukset ovat brittimedioiden mukaan ainakin tuplaantumassa.
Eri brittilehdissä on esiintynyt vaihtelevia arvioita kustannuksista, mutta on puhuttu vähintään 850 miljoonasta punnasta ja enimmillään jopa 1,2 miljardista. Tätä kirjoitettaessa yhden punnan arvo oli 1,11 euroa. Vielä vuonna 2012 koko projektin rakennuskustannusarvio oli kaupungin virallisissa dokumenteissa noin 430 miljoonaa puntaa.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Paisuvat ne rakennuskustannukset muuallakin kuin meillä – Tottenhamin stadionin kustannukset vähintään tuplaantumassa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi