Kaupunkisuunnittelua etupihoilta takapihoille

Kaupunkikehitys ei ole enää vain kaupunkien asia, kirjoittaa 35 vuotta suunnittelua seurannut toimittaja Auri Häkkinen.

Suomalaiset kasvukaupungit tiivistävät rakennettaan ja rakentavat entisiä teollisuus-, satama- ja ratapiha-alueita asuinalueiksi. Ne vaativat useimmiten maaperän puhdistusta ennen kuin asuintaloja voidaan rakentaa. Kuva Helsingin Jätkäsaaressa olevan kerrostalotyömaan 14. kerroksesta. Kuva: Liisa Takala
Alhaalla näyttäytyy uusi Jätkäsaari. 35 vuotta sitten kävin alueen laitamilla haastattelemassa erästä rakennusteollisuuden johtajaa tuoreena toimittajana. Silloin näkymät olivat toiset, satama hallitsi aluetta. Ei ollut vielä selkeää visiota, että aikanaan siitä rakennettaisiin yksi pääkaupungin asuinalue.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kaupunkisuunnittelua etupihoilta takapihoille”

Viimeisimmät näkökulmat