Kokeile kuukausi maksutta

Kaupunkisuunnittelua etupihoilta takapihoille

Kaupunkikehitys ei ole enää vain kaupunkien asia, kirjoittaa 35 vuotta suunnittelua seurannut toimittaja Auri Häkkinen.

Suomalaiset kasvukaupungit tiivistävät rakennettaan ja rakentavat entisiä teollisuus-, satama- ja ratapiha-alueita asuinalueiksi. Ne vaativat useimmiten maaperän puhdistusta ennen kuin asuintaloja voidaan rakentaa. Kuva Helsingin Jätkäsaaressa olevan kerrostalotyömaan 14. kerroksesta. Kuva: Liisa Takala

Alhaalla näyttäytyy uusi Jätkäsaari. 35 vuotta sitten kävin alueen laitamilla haastattelemassa erästä rakennusteollisuuden johtajaa tuoreena toimittajana. Silloin näkymät olivat toiset, satama hallitsi aluetta. Ei ollut vielä selkeää visiota, että aikanaan siitä rakennettaisiin yksi pääkaupungin asuinalue.

Helsingin Jätkäsaaren tornihotellin näköalabaarin maisemat antavat hyvän kuvan siitä, mitä kaupungissa on tapahtunut ja tapahtumassa. Sama kehitys koskee muitakin suomalaisia kasvukaupunkeja.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kaupunkisuunnittelua etupihoilta takapihoille”

Viimeisimmät näkökulmat