Lapti käynnistää Kuopion Portin B-vaiheen – sisältää tornitalon

Lapti Group -konserniin kuuluva Rakennusliike Lapti on tehnyt aloituspäätöksen Kuopion asemanseudulle nousevan Kuopion Portin B-vaiheen rakentamisesta.

Kuopion Porttiin kuuluu asuntoja, palveluasumista, toimisto- ja liiketiloja, pysäköintilaitos ja matkakeskus. Havainnekuva: QVIM Arkkitehdit

Siinä rakennetaan 17-kerroksinen tornitalo ja siihen liittyvä matalampi rakennusosa, jossa on vuokrattavia toimisto- ja liiketiloja yhteensä 5350 neliömetriä. Tornitaloon valmistuvaan Asunto oy Kuopion Aseman Väylään tulee 79 asuntoa, jotka sijaitsevat 4–17 kerroksissa. Kuopion Portin B-vaihe valmistuu tammikuun loppuun 2021 mennessä.

Rakennustyöt käynnistyvät maanrakennus-, paalutus- ja maalämpöporaustöillä. Rakennuksien lämmitys ja jäähdytys toteutetaan maalämpöä hyödyntäen.

Kuopion rautatieaseman ja matkakeskuksen väliin vaiheittain vuosina 2020–2023 valmistuva Kuopion Portti on monipuolinen kokonaisuus, johon kuuluu asuntoja, palveluasumista, toimisto- ja liiketiloja, pysäköintilaitos ja matkakeskus. A-vaiheen toimitilat ovat kaikki vuokrattuja, ja B-vaiheen vuokrausaste on ylittänyt 50 prosenttia.

”Olemme tyytyväisiä Kuopion Portin hankkeen etenemiseen. Liike- ja toimistotiloja on varattu vilkkaasti. Myös asuntomyynti on edennyt odotustemme mukaisesti”, Rakennusliike Laptin toimitusjohtaja Raimo Pesola kertoo tiedotteessa.

”Tavoitteenamme on saada Kuopion Portille kultatason Leed-ympäristösertifiointi. Tämä edellyttää rakennusten energiatehokkuuden huomioonottamisen lisäksi hankkeen keskeistä sijaintia, hyviä julkisten liikenteen kulkuyhteyksiä sekä kevyenliikenteen tarpeiden huomioimista. Kuopion Portin hankkeelle tulee lähes 1000 polkupyöräpaikkaa, jotka ovat osin katettuja.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lapti käynnistää Kuopion Portin B-vaiheen – sisältää tornitalon”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat