Kokeile kuukausi maksutta

Mammuttikoti sai uuden omistajan

Hirrestä Mammuttikoti-brändillä omakoti- ja vapaa-ajan taloja valmistavan Pohjois-Suomen Hirsitalokeskus oy:n osakekanta on vaihtanut omistajaa.

Konkurssiin mennyt yritys valmisti hirsi- ja puutaloja. Kuva: Mammuttikoti

Pohjanmaalainen Kiinteistö oy Syrkoh osti Pohjois-Suomen Hirsitalokeskuksen osakkeet Vesa ja Eija Nylanderilta. Samalla Nylanderit ovat jääneet pois yhtiön palveluksesta. Kiinteistö oy Syrkohin omistavat Vesa Syri ja Pasi Kohtala. Syri aloittaa välittömästi Pohjois-Suomen Hirsitalokeskuksen uutena toimitusjohtajana.

Vuonna 2011 perustettu Kiinteistö oy Syrkoh on keskittynyt erityisesti hirrestä rakennettuihin hoivatilaratkaisuihin. Vesa Syri on toiminut aiemmin myös Mammuttikodin myyntiedustajana Seinäjoen ja Vaasan talousalueella.

Tiedotteen mukaan yrityskauppaan johti erityisesti Pohjois-Suomen Hirsitalokeskuksen taloudellinen tilanne, joka vaikeutui viimeisten vuosien aikana. Yrityksen huono tulos ja sitä seurannut kassakriisi olivat seurausta Ruotsin liiketoiminnan tappioista vuosilta 2014–2017 sekä kotimaassa huonosti kannattaneiden rakennushankkeiden ongelmista.

Taloustietojen perusteella Pohjois-Suomen Hirsitalokeskuksen liikevaihto on kasvanut viime vuosina hurjasti, mutta kannattavuus on ollut kehno. Kun yhtiön liikevaihto oli tammikuussa 2016 päättyneellä 12 kuukauden tilikaudella 14,4 miljoonaa euroa, niin heinäkuussa 2018 päättyneellä 18 kuukauden pituisella tilikaudella liikevaihto oli noussut peräti 36,5 miljoonaan euroon. Sen sijaan tulos heikkeni samaan aikaan 261000 euron voitollisesta tuloksesta 227000 euron tappioon. Samalla myös omavaraisuusaste painui vuonna 2018 jopa miinukselle, kun se oli vielä tammikuussa 2016 päättyneellä tilikaudella 25 prosenttia.

”Mammuttikoti tarvitsee nyt pääomaa toimintaansa, mutta ennen kaikkea tulevaisuuteen katsovaa ja luottamukseen perustuvaa työilmapiiriä sekä positiivista asiakaskokemusta. Tyytyväinen asiakas on yrityksen paras ja uskottavin markkinoija. Tavoitteena on, että taloudellisesti vahva Mammuttikoti toteutuu nopealla aikataululla”, Pasi Kohtala sanoo tiedotteessa.

”Luottamus uudenlaisen Mammutin mahdollisuuksiin on itselläni hyvin vahvaa, ja tiedän sen olevan sitä myös motivoituneen henkilöstön keskuudessa”, Vesa Syri toteaa.

Mammuttikoti on lanseerannut muun muassa Olokoto-nimisen lasikattoisen pienoiskodin sekä Kanttihirren, joka mahdollistaa minimalistisen seinäpinnan erityisesti kaupunkikohteissa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Mammuttikoti sai uuden omistajan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat