Jyväskylä hakee toteuttajakumppania asuntoreformitontille

Jyväskylän kaupunki käynnistää asuntoreformi 2018 -kilpailun voittaneen ”Kalon”-ehdotuksen jatkosuunnittelun.

Sisäpiha Kalon-suunnitelmasta. Kuva: Collaboratorio

Kaupunki hakee nyt kumppania monikumppanuuskaavoitukseen ja toteutukseen Kuokkalan keskustaan Kalonille esitettyjen periaatteiden ja tavoitteiden mukaisesti. Kumppani voi olla yksi toimija tai useamman toimijan ryhmä, työyhteenliittymä tai muu monialainen toimijoiden konsortio.

Kumppanuushaun tavoitteena on reformoida asumiseen liittyvää ajatustapaa. Jyväskylän kaupunki hakee kumppaneita, jotka ovat valmiita kustannusten läpinäkyvyyteen sekä kehittämään itse asumisen lisäksi myös asumisen palveluita sekä rahoitus- ja omistusmalleja.

”Haluamme ottaa rohkeita askeleita uudenlaisen, laadukkaan kaupunkiasumisen kehittämisessä ja toivomme, että löydämme hankkeen toteuttamiseen kumppanit, jotka jakavat saman kunnianhimon ja halun todellisen reformin toteuttamiseen”, kaupunkisuunnittelu- ja maankäyttöjohtaja Leena Rossi Jyväskylän kaupungilta toteaa tiedotteessa.

Kaupunki solmii valitun kumppanin kanssa yhteistoimintasopimuksen asemakaavan laatimisesta voittajatyön ideoiden ja ratkaisujen pohjalta. Alueen rakennusoikeuden määräksi on alustavasti arvioitu noin 8000–9000 kerrosneliömetriä. Asemakaavan vahvistumisen jälkeen valitulle kumppanille luovutetaan alueen rakennusoikeus voimassa olevan vyöhykehinnoittelun mukaisesti.

Kaupunki järjestää kumppanuushaun aloitustilaisuuden Kuokkalan kirkon tiloissa maanantaina 8.4. kello 13. Kumppanuushakuun voi ilmoittautua täyttämällä kumppanuushakemuksen. Hakemusten jättöaika on 8.4.–3.5.2019. Hakemusten perusteella valitaan ehdokkaat jatkoneuvotteluihin, joiden perusteella valitaan hankkeen kumppani.

Lisätietoja kumppanuushausta ja hankkeesta sekä kumppanuushakemus löytyy osoitteesta www.kalon.fi

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jyväskylä hakee toteuttajakumppania asuntoreformitontille”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi