Kokeile kuukausi maksutta

Länsi-Pasilan Pöllölaaksoon tulee tornitalo ja asuntoja tuhannelle ihmiselle

Länsi-Pasilan Pöllölaaksoon Helsingissä aiotaan rakentaa asuntoja noin tuhannelle ihmiselle. Kortteliin voidaan tehdä enimmillään 16-kerroksinen tornitalo.

Havainnekuvaa tulevasta tornitalosta. Kuva: Arkkitehtitoimisto Stefan Ahlman

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi muutoksen alueen asemakaavaan keskiviikkona. Korttelissa toimii nykyisin MTV ja tilat ovat yksityisessä omistuksessa. Vesilinnaksi kutsutut vesitornit ovat suojeltuja ja jäävät paikalleen.

Tulevaisuudessa Ilmalankadun ja Radiokadun kulmaan voidaan siis rakentaa tornitalo ja muualle kortteliin matalampia taloja. Rakennusmateriaalina säilyy osittain punatiili. Taloja yhdistää suuri korttelipiha.

Pöllölaaksoon tulee esimerkiksi palveluasumiseen sopivia asuintaloja sekä opiskelija-asuntoja. Katutasoon suunnitellaan esimerkiksi liiketilaa. Alueen lounaisosassa pieni maa-alue liitetään osaksi Keskuspuistoa.

Pöllölaakson tornitalo jäänee naapureihinsa verrattuna vielä melko matalaksi. Pasilan tulevalle tornitaloalueelle Triplan toiselle puolellehan nimittäin suunnitellaan pilvenpiirtäjiä, joista korkein voisi olla jopa 51-kerroksinen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Länsi-Pasilan Pöllölaaksoon tulee tornitalo ja asuntoja tuhannelle ihmiselle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat