Kokeile kuukausi maksutta

NCC rakentaa Rikosseuraamuslaitokselle tiloja Jyväskylään

Rikosseuraamuslaitoksen Rise-kampuksen rakentaminen Jyväskylän Tourulaan käynnistyy kevään 2019 aikana. Hanke koostuu asumisyksiköstä, ikkunapajasta ja palvelurakennuksesta.

Kuva: Arkkitehtitoimisto Pekka Paavola & Arkkitehtitoimisto Pertti Nousiainen

Hankkeen sopijaosapuolet ovat Jykia, Senaatti-kiinteistöt ja Rikosseuraamuslaitos. Jykia omistaa tontin ja rakennuttaa kampuksen. Senaatti-kiinteistöt vuokraa kampuksen, ja Rikosseuraamuslaitos on loppukäyttäjä. Kohteen projektinjohtourakoitsija on NCC Building Nordics.

Arvoltaan 10 miljoonan euron hankkeen rakentamisen työllisyysvaikutus on 150 henkilötyövuotta. Kohde otetaan käyttöön syksyllä 2020. Kolmeen erilliseen rakennukseen tulee yhteensä noin 3000 neliötä tilaa. Tontti sijaitsee Ramoninkadulla Tourujoen ja moottoritien liittymän kainalossa.

”On hienoa, että julkinen toimija on lähtenyt tällaiseen yhteistyömalliin, jossa pystytään hyödyntämään hankkeen rakentamiseen kaikkien osapuolien osaamista ja ammattitaitoa”, NCC:n toimialajohtaja Tommi Tiihonen sanoo Jykian tiedotteessa.

”Tilasuunnittelu on tehty siten, että se kannustaa asukkaita omatoimisuuteen. Tontille sijoittuva pajarakennus mahdollistaa työssä käymisen myös alueen sisällä”, Jykian toimitusjohtaja Seija Takanen toteaa.

”Kolmikantasopimus mahdollistaa nopean exitin strategiamme mukaisesti”, Takanen sanoo.

Kampuksen valmistuttua Laukaan avovankilan ja Jyväskylän Cygnaeustalolla sijaitsevan yhdyskuntaseuraamustoimiston toiminnot siirtyvät Tourulaan. Kampukselle voidaan sijoittaa vankeja, joiden arvioidaan pystyvän noudattamaan vankilan järjestyssääntöä ja muita ehtoja. Yhdyskuntaseuraamustoimiston asiakkaita ovat yhdyskuntapalvelua, valvontarangaistusta, nuorisorangaistusta sekä ehdollisen vankeuden ja ehdonalaisen vapauden valvontaa suorittavat.

Lisäksi kampuksella laaditaan asiantuntijalausuntoja oikeudelle ja rangaistusajan suunnitelmia lyhyeen vankeusrangaistukseen tuomituille.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “NCC rakentaa Rikosseuraamuslaitokselle tiloja Jyväskylään”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat