Skanska sai yli 30 miljoonan koulu-urakan Lahdesta

Skanska ja Lahden kaupungin Tilakeskus ovat allekirjoittaneet sopimuksen Kivimaan koulun peruskorjaamisesta ja laajentamisesta Lahden keskustassa. Urakkasopimuksen arvo on noin 30,9 miljoonaa euroa.

Kuva: H&M Arkkitehdit / Skanska

Rakennustyöt alkavat huhtikuussa 2019. Hanke valmistuu vaiheittain vuoden 2023 loppuun mennessä.

Kivimaan koulu koostuu vanhasta, vuonna 1948 valmistuneesta ja kaupunkikuvallisesti arvokkaasta 4-kerroksisesta rakennuksesta sekä nyt rakennettavasta, 3-kerroksisesta uudisrakennuksesta. Rakennusten kokonaislaajuus on 12724 bruttoneliömetriä.

Vanha koulurakennus peruskorjataan ja sitä laajennetaan. Uudisrakennuksen julkisivun kivirappaus ja keraamiset pinnat istuvat väritykseltään ja hengeltään vanhan koulurakennuksen viereen. Uuteen koulurakennukseen tulee joustavasti muuntuva esiintymistila, palvelukeittiö, ruokailutilat, liikuntasali ja väestönsuoja. Uudistettujen koulutilojen oppilasmäärä on 915.

Hanke sisältää lisäksi liikunta-alueen uudistamisen. Liikunta-alueeseen kuuluu muun muassa jalkapallokenttä, monitoimiareena sekä päällystetty juoksusuora. Koulualueen pohjoisosaan valmistuu pysäköintialue saattoliikenteelle sekä mopo- ja pyöräparkki.

Kivimaan koulun arkkitehtisuunnittelusta vastaa H&M Arkkitehdit Oy, ja pääsuunnittelijana toimii arkkitehti Seppo Markku.

Molempiin koulurakennuksiin rakennetaan vahvasti avointa oppimista edistävät ja monenlaisiin oppimistilanteisiin muuntuvat opetustilat. Päivisin koulussa toimivat vuosiluokat 1-9, ja iltaisin tilat vapautuvat muun muassa nuorisotoimelle ja liikuntaharrastuksille. Valmistuttuaan Kivimaan koulu palvelee monen ikäisiä kaupunkilaisia.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska sai yli 30 miljoonan koulu-urakan Lahdesta”

Vastaa