Cityconin Ball: Uusi organisaatio auttaa kiinteistöjen arvon maksimointia

Kiinteistösijoittaja Cityconin tulos heikkeni alkuvuonna markkinaodotuksia vähemmän. Nettovuokratuotot kuitenkin kasvoivat, mihin yhtiön mukaan vaikutti muun muassa Ifrs 16 -laskentaperiaatteen käyttöönotto.

Iso Omena -kauppakeskus Espoossa kuuluu Cityconin omistuksiin. Kuva: Citycon

”Tammi-maaliskuussa 2019 operatiivinen liiketoimintamme kehittyi odotuksiamme paremmin ja nettovuokratuottomme olivat yhteensä 53,6 miljoonaa euroa”, sanoo Cityconin toimitusjohtajana vuoden alussa aloittanut F. Scott Ball tulostiedotteessa.

Cityconin operatiivinen tulos (Epra) laski tammi-maaliskuussa 35,8 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan ajan 36,1 miljoonasta. Ennustepalvelu Infront Datan kokoamassa ennusteessa analyytikot olivat odottaneet 33,6 miljoonaa euroa. Kyseessä on ennusteiden mediaani.

Vertailukelpoisesti operatiivinen tulos (Epra) ilman organisaatiomuutoksista aiheutuvia kertaluonteisia kuluja oli yhtiön mukaan 36,9 miljoonaa.

”Vuoden 2019 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana saatoimme loppuun organisaatiouudistuksen, jonka tavoitteena on kiinnittää aiempaa enemmän huomiota kiinteistöjemme arvojen maksimointiin”, Ball kertoo.

Yhtiö on keskittänyt kaikissa maissa kauppakeskusjohtamisen yhdeksi toiminnoksi ja perustanut uudet yksiköt, joiden vastuulla ovat specialty leasing ja keskitetyt hankinnat.

”Uusi organisaatio tuo toimintaamme johdonmukaisuutta ja antaa operatiivisen henkilöstömme käyttöön riittävät resurssit. Näin he voivat olla enemmän paikalla kohteissamme ja keskittyä päätavoitteeseemme: kiinteistöjen arvon maksimointiin.”

Ifrs 16 vaikutti nettovuokratuottoihin

Cityconin nettovuokratuotot kasvoivat alkuvuonna 53,6 miljoonaan euroon vertailukauden 53,3 miljoonasta eurosta. Odotuksissa olivat 52,6 miljoonan euron vuokratuotot.

Yhtiö kuitenkin kertoo, että alkuvuoden nettovuokratuottoja kasvatti 1,8 miljoonalla eurolla Ifrs 16 -laskentaperiaatteen käyttöönotto. Lisäksi nettovuokratuottoja paisutti 1,1 miljoonalla valmistunut kehityshanke Mölndalissa, kun taas viime vuonna suunnitellut divestoinnit laskivat nettovuokratuottoja 1,8 miljoonalla eurolla ja heikommat valuuttakurssit 0,6 miljoonalla eurolla.

Operatiivinen liiketulos parani alkuvuonna 0,5 prosenttia 47,7 miljoonaan euroon 47,4 miljoonasta eurosta.

Tulos ennen veroja sen sijaan painui 17,2 miljoonaan euroon vuodentakaisesta 23,6 miljoonasta.

Operatiivinen osakekohtainen tulos (Epra) oli alkuvuonna 0,201 euroa, kun se vertailukaudella oli 0,203 euroa. Ilman organisaatiomuutoksiin liittyviä kertaluonteisia uudelleenjärjestelykuluja operatiivinen osakekohtainen tulos olisi Ballin mukaan kasvanut 0,207 euroon.

Osakekohtainen tulos emoyhtiön omistajille kuuluvasta tuloksesta laski 0,07 euroon vuotta aiemmasta 0,11 eurosta. Tunnusluku on vertailukausien osalta oikaistu vastaamaan uutta osakemäärää maaliskuussa toteutetun osakkeiden yhdistämisen eli niin sanotun käänteisen splitin seurauksena, yhtiö kertoo.

Yhtiökokous päätti maaliskuussa osakkeiden lukumäärän vähentämisestä siten, että viisi osaketta yhdistetään yhdeksi osakkeeksi.

Citycon säilyttää ennallaan maaliskuussa käänteisen splitin takia päivittämänsä ohjeistuksen kuluvan vuoden osakekohtaisesta operatiivisesta tuloksesta (Epra) 0,775-0,875 eurossa. Ennen osakkeiden yhdistämistä yhtiön ohjeistus tälle vuodelle oli 0,155-0,175 euron osakekohtainen tulos, kun viime vuonna kertyi 0,161 euroa.

Lisäksi yhtiö odottaa edelleen, että sen operatiivinen liikevoitto on tänä vuonna 188-206 miljoonaa euroa ja operatiivinen tulos (Epra) 138-156 miljoonaa euroa. Viime vuoden operatiivinen liikevoitto oli 188 miljoonaa euroa ja operatiivinen tulos 144 miljoonaa euroa.

”Taseen vahvistaminen on yhtiön keskeinen prioriteetti. Käymme tällä hetkellä aktiivisia neuvotteluita joidenkin toissijaisten kauppakeskusten mahdollisesta myynnistä”, Ball kertoo.

Alkuvuonna yhtiö sopi myyvänsä kauppakeskus Columbuksen yhteydessä sijaitsevan tontin Helsingissä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Cityconin Ball: Uusi organisaatio auttaa kiinteistöjen arvon maksimointia”

Vastaa