Päiväkotia tehnyt rakennusyhtiö meni konkurssiin Espoossa: Rakennusjätteet kipattiin metsään

Metsikössä on runsaasti muun muassa styroksia.

Lumien sulaminen on paljastanut karun näyn Karakalliossa. Metsäinen rinnettä Karakallion tien tuntumassa täplittävät styroksiroskat. Seassa on myös pahviroskaa ja laudanpätkiä.

Jätteet ovat todennäköisesti päätyneet rinteeseen läheiseltä Karamäen päiväkodin työmaalta auratun lumen mukana, arvioi Espoon ympäristökeskuksen ympäristötarkastaja Tiina Mönkäre.

”Roskat ovat selvästi peräisin rakennustyömaalta. Siinä on hiekkakenttä, josta puolet oli aidattu työmaakäyttöön. Roskat ovat hiekkakentän vieressä, aitaamattoman osan kohdalla, mutta ne näyttävät työmaan roskilta”, Mönkäre sanoo.

Lähistöllä asuva Marjo Wallin-Pajarinen kertoo kiinnittäneensä jo talvella huomiota siihen, että rakennustyömaa aurasi lumet rinteeseen.

”Näen parvekkeelta suoraan työmaalle. Siihen rinteeseen ne kippasivat traktorilla lumet. Ajattelin jo silloin, että aika kummallista, että ne kippaavat lumet tuohon”, Wallin-Pajarinen sanoo.

Normaalisti kaupunki velvoittaisi sotkijan siivoamaan jälkensä. Nyt tapaus on kuitenkin astetta hankalampi. Karamäen päiväkodin rakennustyömaasta vastuussa ollut Rakennus Omera hakeutui konkurssiin maaliskuun lopussa.

”Ympäristökeskus ilmoittaa tästä kaupunkitekniikan keskukseen. Jos yritys olisi toiminnassa, siivous kuuluisi ehdottomasti heille. Konkurssi tekee tästä ongelmallisemman”, Mönkäre sanoo.

Wallin-Pajarinen toivoo vain, että roskat siivottaisiin pois mahdollisimman nopeasti.

”Se on aivan järkyttävän näköistä. Toivon, että roskat häviäisivät siitä. Jos niitä ei siivota, voi olla, että tuuli levittää niitä ympäriinsä.”

Karamäen päiväkodin uuden rakennuksen oli tarkoitus valmistua loppukesästä. Konkurssi viivästyttää päiväkodin valmistusaikataulua.

Omera on ollut rakentamassa myös Matinraitin päiväkotia Matinkylään ja Suviniityn päiväkotia Espoon keskukseen. Konkurssi vaikuttaa myös näiden päiväkotien valmistumiseen.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Päiväkotia tehnyt rakennusyhtiö meni konkurssiin Espoossa: Rakennusjätteet kipattiin metsään”

  1. No jo on kauhea kalabaliikki roskista. Kaupunki siivotkoon roskat. Ei tästä asiasta kannata Rakennuslehden tehdä valtavaa juttua. Eiköhän tämä roska-asia ole kaupungin pienin ongelma tässä konkurssissa.

Vastaa