Varte rakentaa Lahden Taloille vuokra-asuntoja kahteen kerrostaloon

Varte Lahti rakentaa Lahden Taloille kaksi viisikerroksista A-energialuokan kerrostaloa Nastolassa sijaitsevan Rakokiven keskustaan.

Osoitteeseen Vasaratie 2–4 nouseviin kerrostaloihin tulee yhteensä 80 asuntoa, joiden keskipinta-ala on 46,5 neliömetriä. Talojen huoneistoala on yhteensä 3877 asuineliömetriä.

Tontilla on kolme kolmekerroksista lamellitaloa, jotka puretaan rakennusurakkaan kuuluvana toimenpiteenä. Lahden Talot on tarjonnut kaikille purettavien talojen asukkaille korvaavan asunnon toisaalta omasta asuntokannastaan.

Hanke alkaa vanhojen rakennusten purkutöillä elokuun alusta 2019. Vasaratien kohteet valmistuvat marraskuun 2020 aikana.

Rakennuksista tulee betonielementtirakenteisia, ja julkisivu on paikalla muurattu. Talon katolle asennetaan aurinkopaneelit, joista saatava sähkö käytetään ilmastoinnin, valaistuksen ja talotekniikan ylläpitoon. Mittava kiinteistönhallintajärjestelmä takaa tehokkaan ja ympäristöystävällisen elinkaari- ja energiakustannusten hallinnan.

Kohteeseen tulee 43 autokatospaikkaa ja 19 avopaikkaa.

”Vasaratien kohteet jatkavat Lahden Talojen vahvaa investointiohjelmaa Rakokiven alueella, jossa meillä on käynnissä parhaillaan Pulteritie 1:n uustuotantokohde ja Huokotie 3:n perusparannus. Meillä on tulossa eri puolille Lahtea myös useita muita uudisrakennuskohteita tämän vuoden aikana”, Lahden Talojen toimitusjohtaja Jukka Anttonen sanoo tiedotteessa.

Lahden Talot -konsernin emoyhtiö on Lahden kaupungin kokonaan omistama Lahden Talot oy. Konsernilla on reilut 7300 asuntoa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Varte rakentaa Lahden Taloille vuokra-asuntoja kahteen kerrostaloon”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat