Kokeile kuukausi maksutta

Yllättävä markkinakehitys on estänyt asuntorakentajien pahimpien pelkojen toteutumisen

Rakennuslehti selvitti, miten uusien asuntojen aloitukset ja kauppa ovat sujuneet pääkaupunkiseudun ulkopuolella ja onko valmiiden myymättömien asuntojen varasto paisunut.

Omistusasuntojen aloitukset ovat vähentyneet Jyväskylän seudulla. Hidastuneen aloitustahdin kääntöpuoli on, että ennakkomarkkinoinnissa on paljon asuntoja. Kuva: Matti Häyrynen

Rakennuslehden pääkaupunkiseudun ulkopuolista Suomea koskeva markkinakatsaus osoittaa, että syksyn merkit uusien omistusasuntomarkkinoiden käänteestä pitivät paikkansa. Tahdin hiljeneminen on kuitenkin ollut hallittua, joskin valmiiden myymättömien asuntojen varasto on kasvanut.

Markkina on hyytynyt pelättyä hillitymmin. Asuntoaloitukset vähenivät pääkaupunkiseudun ulkopuolella selvästi, mutta yllättäen uusien asuntojen kauppa kasvoi.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Yllättävä markkinakehitys on estänyt asuntorakentajien pahimpien pelkojen toteutumisen”

  1. Kasvu-orjakeskusten kasvu on tullut tiensä päähän, esim palkka ei riitä pääkaupunkiseudulla normaaliin elämiseen, ihmiset suuntaavat muualle, pääkaupunkiseutu kuplan kasvu johtui pääosin sosiaalitoimiston tuista ja maahanmuuttajista. Maahanmuuton tyrehtyminen hiljensi vuokra asunto markkinat.

  2. Sun pitää seurata aikas pooka, heitä maaseudun tulevaisuus roskiin.

Viimeisimmät näkökulmat