Lautakunta hyväksyi pörssiyhtiön pääkonttorin Katajanokanlaituriin ja kylpylähotellin Taivallahteen

Päätökset tontinluovutuksista tekevät myöhemmin kaupunginhallitus ja -valtuusto.

Havainnekuva uudesta Katajanokanlaiturin konttorista. Kuva: Arkkitehdit Soini & Horto

Katajanokanlaituriin voidaan rakentaa pääkonttori pörssiyhtiölle sekä Taivallahteen kylpylähotelli. Näin päätti tiistaina Helsingin kaupunkiympäristölautakunta.

Pääkonttorin tonttivaraus Katajanokanlaiturissa sijoittuu Allas Sea Poolin viereen. Tonttivarausta on hakenut keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma, joka on kertonut rakennuttavansa tontille pörssiyhtiön pääkonttorin. Varma ei halunnut tiistaina kertoa, mikä pörssiyhtiö on kyseessä.

”Edellytimme arkkitehtuurikilpailun järjestämistä. Painotimme myös, että rannan kulkureitit ja arvokas ympäristö huomioidaan suunnittelussa”, kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki  (vihr) sanoi kokouksen jälkeen.

Tontilla nyt sijaitsevaan makasiinirakennukseen on sijoittuneina yhteisöjä, joiden kanssa yhteistyössä kaupunki pyrkii löytämään niille uudet toimitilat.

Jos on Katajanokanlaiturin alueesta aiempina vuosikymmeninä kohistu sinne soviteltuine Armi-rakennuksineen, design-hotelleineen ja Guggenheim-museoineen, porinaa on aiheuttanut myös kylpylähotellihanke Taivallahteen Etu-Töölössä.

Melkein kymmenen vuotta unohduksissa uinunut ja jo haudatuksi luultu hanke pompahti äkisti takaisin julkisuuteen, kun tonttivarauspyyntö ilmestyi kaupunkiympäristölautakunnan esityslistalle.

Kaupunkiympäristölautakunta esittää kaupunginhallituksen elinkeinojaostolle tontin varaamisesta saksalaiselle Arcon Vermögensverwaltungille. Arcon toimisi kiinteistösijoittajana kylpylähotellissa, jota pyörittäisi saksalainen Soulmade.

Hankkeista päättävät myöhemmin Helsingin kaupunginhallitus ja valtuusto.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lautakunta hyväksyi pörssiyhtiön pääkonttorin Katajanokanlaituriin ja kylpylähotellin Taivallahteen”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi