Perustava laajentaa toimintaansa Pohjois-Suomeen yrityskaupalla

Betoniperustusten suunnitteluun ja urakointiin erikoistunut yritys Perustava Oy on ostanut tyrnäväläisen Suomen Taloperustus Oy:n koko osakekannan.

Perustava on toteuttanut satunnaisesti aiemminkin kohteita Pohjois-Suomeen. Joulukuussa 2015 porot tulivat Rovaniemellä työmaalle tervehtimään perustuksen tekijöitä.

Ostettavan yhtiön nykyinen yrittäjä Ilpo Väyrynen jatkaa betoniperustuksia asentavan yhtiön toimitusjohtajana ja vastaa samalla Perustavan Pohjois-Suomen liiketoiminnasta.

”Tämän kaupan myötä Perustavasta tulee aidosti valtakunnallinen toimija, joka palvelee erikokoisia rakennusliikkeitä, talotoimittajia ja yksityisiä rakennuttajia koko Suomessa. Oulun laajalla markkina-alueella rakennetaan edelleen paljon ja näemme siellä kasvun mahdollisuuksia. Rovaniemellä sekä Lapin tunturikeskuksissa matkailun kasvu edellyttää jatkuvaa uudistuotantoa”, Perustava Oy:n toimitusjohtaja Markku Nenonen arvioi yhtiön tiedotteessa

”Suomen Taloperustus on meille tuttu yritys koko olemassaolomme ajalta ja heillä on hyvin samanlainen, kunnianhimoinen halu tehdä tinkimätöntä laatua kuin meillä”, Nenonen kertoo.

”Meillä on pitkä kokemus yhteistyöstä Perustavan kanssa. Asiakkaamme hyötyvät tämän kaupan myötä Perustavan digitaalisista tietojärjestelmistä, laajemmista resursseista sekä muun muassa vahvasta suunnitteluosaamisesta. Perustusten rakennesuunnittelu on järkevintä teettää sillä, joka osaa myös käytännön toteuttamisen”, valottaa 20 vuotta alalla toiminut Ilpo Väyrynen.

Orimattilalaiseen Perustava-konserniin kuuluu emoyhtiön ja nyt hankitun Suomen Taloperustuksen lisäksi Hämeenlinnan Lammilla sijaitseva betonielementtitehdas Perustava Elementti Oy.

Konsernin liikevaihto on noin 45 miljoonaa euroa. Yhtiöiden palveluksessa työskentelee yhteensä 240 henkilöä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Perustava laajentaa toimintaansa Pohjois-Suomeen yrityskaupalla”

Vastaa