Olkiluodossa alkaa uusi puolen miljardin euron rakennusprojekti

Ydinpolttoaineen loppusijoituksesta vastaava Posiva on päättänyt toteuttaa käytetyn polttoaineen käsittelyyn tarkoitetun tuotantolaitoksen, johon kuuluvat kapselointilaitos ja loppusijoituslaitos. Laitos toteutetaan Olkiluotoon Eurajoella.

Kapselointilaitoksen rakentamisen lisäksi asennetaan myös loppusijoituksen aloittamiseen tarvittavat järjestelmät Onkaloon.

”Suomessa ilmastoystävällisen ydinsähkön tuotannon edellytys on koko elinkaaren hallinta. Posiva toteuttaa omistajiensa Olkiluodon ja Loviisan ydinvoimalaitosten käytetyn polttoaineen loppusijoittamisen vastuullisesti”, Posivan toimitusjohtaja Janne Mokka sanoo tiedotteessa.

Rakennusprojektin kustannusarvio on noin 500 miljoonaa euroa ja sen työllistävä vaikutus noin 2500 henkilötyövuotta.

”Meillä alkaa ainutkertainen projekti, jossa toteutetaan kapselointilaitos kokonaisuudessaan, loppusijoituksen aloittamiseen tarvittavat järjestelmät, käyttölupaprosessi sekä valmistellaan tuotantotoiminnassa tarvittavat toimitusketjut.”

Monialainen projekti vaatii huippuosaamista.

”Projektin pääosassa ovat niin turvallista loppusijoituskonseptia lähes 40 vuoden ajan kehittäneet asiantuntijat, projektitoiminnan ammattilaiset kuin myös kumppanit. Teemmekin lähiaikoina sopimuksia projektin merkittävistä urakoista.”

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Olkiluodossa alkaa uusi puolen miljardin euron rakennusprojekti”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi