Kokeile kuukausi maksutta

Skanskalla tilipäivä: möi Euroopan kemikaaliviraston 135 miljoonalla eurolla

Skanska on myynyt Euroopan kemikaaliviraston ECHAn käyttöön tulevan toimistotalon Helsingin Telakkarannan alueella Hansainvest Real Estatelle. Kauppahinta on noin 135 miljoonaa euroa.

Euroopan kemikaalivirastolle valmistuva toimistorakennus on rakenteiltaan ja arkkitehtuuriltaan hyvin poikkeuksellinen. Kuva: Skanska

Kiinteistö siirtyy uudelle omistajalleen tammikuussa 2020. Skanskan kehittämä toimistorakennus valmistuu Helsingin Telakkarantaan vuoden 2019 lopussa, ja ECHA käynnistää toimintonsa siellä vuoden 2020 alussa.

”Kasvustrategiamme mukaisesti tulemme mukaan hankkeisiin varhaisessa vaiheessa, jotta pystymme vaikuttamaan niihin ja luomaan tätä kautta lisäarvoa. Tämän kiinteistön hankinnan myötä monipuolistamme kiinteistösalkkuamme – kyseessä on ainutlaatuinen hanke yhdessä Euroopan kauneimmista ja lupaavimmista kaupungeista”, Hansainvest Real Assetsin toimitusjohtaja Nicholas Brinckmann sanoo tiedotteessa.

ECHAn uusi 8-kerroksinen toimitalo on rakenteilla keskeisellä paikalla Telakkarannassa osoitteessa Telakkakatu 6. Skanska ja ECHA solmivat tiloista vuokrasopimuksen joulukuussa 2017, ja Skanska tiedotti investoinnistaan hankkeeseen maaliskuussa 2018.

Uudisrakennuksen osaksi ja sen sisälle jää vanha punatiilinen puutyöpajarakennus, jonka ulkovaippa on suojeltu. Lisäksi vieressä sijaitseva suojeltu vanha konepajarakennus uudistetaan täysin, ja siihen toteutetaan kokous- ja tapahtumakeskus. Kahden rakennuksen välille tulee kulkuyhteys. Kaiken kaikkiaan rakennuskokonaisuuteen tulee noin 17 700 neliötä vuokrattavaa tilaa. Rakennuksen arkkitehtisuunnittelusta vastaa L-Arkkitehdit Oy.

Koko Telakkarannan alueella on menossa uudistus, jonka kautta viimeinen Helsingin kantakaupungissa sijaitseva vanha teollisuusalue kokee muodonmuutoksen asumisen, liiketoiminnan ja kaupunkikulttuurin käyttöön. Alueella ovat rakenteilla ECHAn toimistotalo, maanalainen pysäköintihalli sekä Skanskan ensimmäinen asuntoprojektikehityshanke.

Telakkarannan historiallisen alueen tulevaisuutta visioitiin vuonna 2010 ratkenneessa kansainvälisessä arkkitehtuurikilpailussa. Alueen kokonaissuunnitelma on laadittu kilpailun voittaneen tanskalaisen Lundgaard & Trandberg Arkitekter -toimiston Living Harbour -työn pohjalta.

Laivatelakka, satama ja kaksi nosturia antavat Telakkarannalle omanlaisensa luonteen. Alueella yhdistyvät Suomessa poikkeuksellisella tavalla telakkamiljöö, meri ja kantakaupungin palvelut. Alueelle tuo houkuttelevuutta rantapromenadi, jonka varrelle suunnitellaan ravintola- ja kahvilatiloja. Kokonaisuudessaan alueen arvioidaan valmistuvan noin vuonna 2025.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanskalla tilipäivä: möi Euroopan kemikaaliviraston 135 miljoonalla eurolla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat