YIT myy Pohjoismaiden päällystys- ja kiviainesyksikkönsä 280 miljoonalla Peabille

Rakennusyhtiö YIT kertoo sopineensa päällystys- ja kiviainesliiketoimintansa myynnistä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa ruotsalaiselle rakennusyhtiö Peabille. Velaton kauppahinta on noin 280 miljoonaa euroa.

YIT kuittaa päällystys- ja kiviainesliiketoimintansa myynnistä noin 40 miljoonan euron myyntivoiton.

Kauppahinta maksetaan käteisellä.

YIT kirjaa kaupasta noin 40 miljoonan euron myyntivoiton. Myyntivoitto ei sisälly oikaistuun liikevoittoon, ja se on tarkoitus tulouttaa kaupan toteuduttua tammikuussa 2020.

”Yritysjärjestelyn myötä YIT:n liiketoimintarakenne selkeytyy, tase vahvistuu entisestään ja yrityksen liikevoiton vuoden sisäinen kausiluonteisuus tasoittuu”, yhtiö kirjoittaa tiedotteessaan.

”Kaupan myötä vapautuvilla pääomilla YIT vahvistaa yhtiön kasvua ja kannattavuuden paranemista strategiassa määritellyillä painopistealueilla: kaupunkikehittämisessä ja suhdanteita kestävissä liiketoiminnoissa.”

Yritysjärjestely käsittää yhtiön Päällystys-segmentin toiminnot lukuun ottamatta Teiden kunnossapito -liiketoimintaa Suomessa ja päällystysliiketoimintaa Venäjällä.

YIT:n päällystysliiketoiminta jatkaa toimintaansa normaalisti osana YIT:tä vuoden 2019 loppuun saakka, jolloin yritysjärjestelyn toteuttamisen ehtojen arvioidaan täyttyvän.

Kauppa vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “YIT myy Pohjoismaiden päällystys- ja kiviainesyksikkönsä 280 miljoonalla Peabille”

  1. Rahhoo… Yittu tarvitsee kipiästi rahhoo…

  2. Totuus on ilmeisesti paljastunut johdolle

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat