Taloussanomat: Rivitaloasunnon myyjä joutui maksamaan korvauksia salattuaan tietoa asunnon putkista

Kymenlaakson käräjäoikeus määräsi rivitaloasunnon myyjän maksamaan ostajille korvauksia tiedonantovelvollisuutensa laiminlyömisestä. Asiasta kertoi Taloussanomat.

Pariskunta oli ostanut asunnon helsinkiläisestä rivitaloyhtiöstä 285000 eurolla keväällä 2016. Melko pian kaupanteon jälkeen alakerran kylpyhuoneessa alkoi haista. Tutkimuksissa kylpyhuoneesta löytyi kosteusvaurioita ja selvisi, ettei alakerran viemäriputkia ollut uusittu vuoden 2003 jälkeen. Myyjän antamassa isännöitsijätodistuksessa todettiin, että kylpyhuoneen viemäriputket oli uusittu, mutta tiedot perustuivat vuoden 2003 todistukseen. Asunnossa oli tehtävä remontti, jonka taloyhtiö maksoi, mutta remontin takia hoitovastikkeet nousivat.

Myyjä oli asunut huoneistossa vuodesta 1981, joten hän tiesi, mitä asunnossa oli tehty. Käräjäoikeuden mukaan myyjä laiminlöi tiedonantovelvollisuutensa ja ostajapariskunnalla oli oikeus vahingonkorvaukseen salaisesta virheestä. Oikeus määräsi asunnon myyjän maksamaan ostajille runsaan 9000 euron korvaukset. Lisäksi myyjän maksettavaksi tulivat molempien osapuolten oikeudenkäyntikulut, jotka olivat yhteensä noin 20000 euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Taloussanomat: Rivitaloasunnon myyjä joutui maksamaan korvauksia salattuaan tietoa asunnon putkista”

Vastaa