Työttömyys väheni heinäkuussa

Työttömyysaste oli heinäkuussa 6,0 prosenttia, selviää Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksesta. Työttömiä oli kuun lopussa 169 000, joka on 14 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Työttömyysaste oli heinäkuussa 6,0 prosenttia, selviää Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksesta. Työttömiä oli kuun lopussa 169 000, joka on 14 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Työttömyysaste laski 0,5 prosenttiyksikköä viime vuodesta. Miesten työttömyysaste oli heinäkuussa 5,9 prosenttia eli 0,6 prosenttiyksikköä pienempi kuin vuosi sitten. Naisten työttömyysaste laski 0,3 prosenttiyksikköä 6,2 prosenttiin.

Työllisiä oli heinäkuussa 2 628 000, mikä oli kolme tuhatta vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Työllisyysaste oli 74,5 prosenttia, kun se vuotta aiemmin oli 74,1 prosenttia. Miesten työllisyysaste nousi oli heinäkuun lopussa 75,9 prosenttia ja naisten työllisyysaste 73,1 prosenttia. Työllisyysasteen trendiluku oli 72,4 prosenttia ja työttömyysasteen trendiluku 6,6 prosenttia.

Heinäkuun kausitasoitettujen tietojen mukaan sekä työllisyysasteen trendi että työttömyysasteen trendi on pysynyt ennallaan viime kuukausina, Tilastokeskus kirjoittaa.

Työttömyys laski heinäkuussa edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta kaikkien ELY-keskuksien alueilla. Voimakkainta lasku oli Pohjois-Karjalassa (–11 %), Hämeessä (–10 %), Etelä-Savossa (–10 %), Kaakkois-Suomessa (–9 %) ja Varsinais-Suomessa (–8 %).

Nuorten työttömyys laski hieman

Nuorten työttömyysaste oli 9,3 prosenttia, mikä oli 0,1 prosenttiyksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Nuorten työttömyysasteen trendi oli 16,0 prosenttia.

Työ- ja elinkeinotoimistoissa oli heinäkuun lopussa kaikkiaan 269 000 työtöntä työnhakijaa. Määrä oli 15 000 pienempi kuin edellisen vuoden heinäkuussa. Työvoiman ulkopuolella olevia oli heinäkuussa 1 330 000 eli 21 000 enemmän kuin vuotta aiemmin. Työvoiman ulkopuolella olevista oli piilotyöttömiä 110 000, mikä oli 9 000 vähemmän kuin viime vuonna.

Heinäkuun lopussa työ- ja elinkeinotoimistoihin ilmoittautuneita kokoaikaisesti lomautettuja oli 11 000.

Aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa oli heinäkuun lopussa yhteensä 101 000 henkilöä, mikä oli 5 000 vähemmän kuin edellisen vuoden heinäkuussa. Palveluiden piirissä oli 3,6 prosenttia työvoimasta.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Työttömyys väheni heinäkuussa”

  1. Työllisyysaste saadaan hilattua jopa 80 prosenttiin kunhan alustatalous ja uudet työn tekemisen tavat pääsevät kunnolla vauhtiin. Tekoäly mahdollistaa rutiinitöiden vähentämisen ja osassa tapauksia jopa niistä luopumisen. Ihmisille jää enemmän aikaa toisilleen ja elämästä nauttimiselle ja itsensä sivistämiselle. Valtiovallan ei tule estää uuden talouden esiinmarssia vaan tukea sitä.

    https://ek.fi/ajankohtaista/uutiset/2017/10/11/viikon-kysymys-mita-on-alustatalous/

    1. Olen samaa mieltä, vaikka usein kuuleekin aivan järjettömiä mielipiteitä, on kuitenkin tosiasia, että työllisyysaste aiheuttaa huolestumista suunniteltaessa hyvinvoivan yhteiskunnan rinnalle muodostuneita epäkohtia. Arkielämä on opettanut meille, että liirumlaarumia koko tämä lause pakottaa kohderyhmää huomioimaan yhä enemmän meitä haittaavia taakkoja.

  2. ”Ihmisille jää enemmän aikaa toisilleen ja elämästä nauttimiselle ja itsensä sivistämiselle.”

    Jep. Ja kuten vaikkapa Detroitista ja muista rakennemuutoksen runtelemista ja hyväpalkkaiset vakiduuninsa hävittäneistä perälävistä nähdään, niin hyvin on sivistytty ja elämästäkin tunnutaan nauttivan täysin siemauksin.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi