YIT peruskorjaa ja laajentaa Helsingin ydinkeskustakiinteistön

YIT ja Ilmarinen ovat allekirjoittaneet sopimuksen aivan Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan kiinteistön peruskorjaamisesta ja laajennuksesta.

Kiinteistöä on korotettu useamman kerran. Alunperin se oli kolmekerroksinen. Peruskorjauksessa sisäpihalle tehdään uusi atriumtila. Kuva: YIT

Kuusikerroksinen rakennus sijaitsee Mikonkadun ja Yliopistokadun kulmassa osoitteessa Mikonkatu 7.

Sopimukseen sisältyy talon täydellinen perusparannus. Rakennustyöt alkavat marraskuussa 2019 ja valmistuvat lokakuussa 2021. Sopimuksen arvoa ei julkisteta.

Talo korjataan nykyaikaiseksi toimistotaloksi. Suuri osa sen vanhoista sisärakenteista, kuten esimerkiksi väliseinät, hissit ja portaikot puretaan ja uusitaan. Myös katto uusitaan ja sisäpihalle rakennetaan nelikerroksinen, lasikattoinen atriumtila. Kadunpuoleiseen kulmaan tehdään uusi sisäänkäynti toimistoihin. Ensimmäisen kerrokseen rakennetaan liiketiloja ja niiden julkisivut uusitaan.

Kiinteistössä on peruskorjauksen jälkeen 6 000 neliömetriä vuokrattavaa toimistotilaa. Katu- ja kellaritasossa neliöitä on yhteensä  2 000.

Vuonna 1910 valmistunut Mikonkatu 7:n kiinteistö oli alun perin kolmikerroksinen. Vuosien varrella rakennusta on muutettu ja korotettu useamman kerran. Suojellun talon hankesuunnitelmia tehdään yhteistyössä eri viranomaisten kanssa.

Aiemmin YIT on toteuttanut naapurikiinteistön, niin ikään Ilmarisen omistaman Mikonkatu 9:n peruskorjaukset. Projekti valmistui viime vuoden marraskuussa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT peruskorjaa ja laajentaa Helsingin ydinkeskustakiinteistön”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi