YIT sai toisen louhintaurakan Posivan loppusijoituslaitokseen

YIT ja Posiva oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen loppusijoituslaitoksen toisesta louhintaurakasta. Sopimuksen arvo on noin 17 miljoonaa euroa.

YIT ja Posiva oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen loppusijoituslaitoksen toisesta louhintaurakasta. Sopimuksen arvo on noin 17 miljoonaa euroa.

Urakka kirjataan vuoden kolmannen vuosineljänneksen tilauskantaan. Urakka alkaa loppuvuodesta 2019, ja sen arvioitu kesto on noin kaksi ja puoli vuotta.

Sopimus kattaa loppusijoitusalueen toisen vaiheen kahden keskustunnelin sekä niihin liittyvien viiden loppusijoitustunnelin louhintatyöt Eurajoen Olkiluodossa. Louhittavat loppusijoitustunnelit ovat maailmanlaajuisesti ainutlaatuisia ja niissä on poikkeuksellisen tiukat laatuvaatimukset. Vaativat tunnelirakenteet edellyttävät erityistä ammattiosaamista.

Kuva: YIT

”Meillä on alkanut ainutkertainen EKA-projekti, jossa toteutetaan loppusijoituslaitoksen louhinnan lisäksi kapselointilaitos kokonaisuudessaan sekä loppusijoituksen aloittamiseen tarvittavat järjestelmät jo louhittuihin tiloihin”, Posivan toimitusjohtaja Janne Mokka sanoo.

YIT on aiemmin toteuttanut Posivalle onnistuneesti jo kaksi louhintaurakkaa.

”Aiemmissa urakoissa yhteistyö Posivan kanssa on sujunut erittäin hyvin ja olemme iloisia jatkaessamme yhteistyötä tässä vaativassa hankkeessa”, YIT:n kallio- ja erikoisrakentamisen johtaja Aleksi Laine kertoo.

”YIT on kokenut vaativien tunnelihankkeiden toteuttaja ja pääsemme nyt hyödyntämään vahvaa osaamistamme tässä mielenkiintoisessa hankkeessa.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT sai toisen louhintaurakan Posivan loppusijoituslaitokseen”

Jätä kommentti