Kokeile kuukausi maksutta

YIT sai Posivalta louhintaurakan loppusijoituslaitokseen Olkiluodossa

YIT ja Posiva ovat 29. marraskuuta allekirjoittaneet sopimuksen ensimmäisten tunnelien louhintaurakasta Posivan loppusijoituslaitokseen Olkiluodon ydinvoimalan yhteydessä. Sopimuksen arvo YIT:lle on noin 20 miljoonaa euroa.

YIT ja Posiva ovat 29. marraskuuta allekirjoittaneet sopimuksen ensimmäisten tunnelien louhintaurakasta Posivan loppusijoituslaitokseen Olkiluodon ydinvoimalan yhteydessä. Sopimuksen arvo YIT:lle on noin 20 miljoonaa euroa.
Kuuntele juttu

Louhintaurakkaan kuuluu muun muassa loppusijoitusalueen ensimmäisten keskustunnelien ja niihin johtavien ajoneuvoyhteyksien louhinta. Lisäksi alueella tehdään valmistelevia louhintoja ja kallion tiivistystyötä kapselikuilun nousuporaamiseksi myöhemmin asennettavaa kapselihissiä varten. Kapselin vastaanottoaseman louhinta noin 430 metrin syvyyteen maan alle kuuluu myös urakkaan.

Noin kaksi ja puoli vuotta kestävän urakan työllistämisvaikutukset ovat merkittävät, noin 100–125 henkilötyövuotta aliurakoitsijat mukaan lukien.

Säteilyturvakeskus (Stuk) on todennut 25.11.2016 antamassaan päätöksessä, että Posivalla on valmius aloittaa loppusijoituslaitoksen rakentaminen. Päätöksen ja nyt solmitun urakkasopimuksen myötä ensimmäiset loppusijoituslaitoksen rakentamisluvan alaiset rakennustyöt saadaan käyntiin.

”Valtioneuvosto myönsi meille loppusijoituslaitoksen rakentamisluvan marraskuussa 2015. Rakentamisen valmistelut ovat edenneet hyvin, ja pääsemme nyt aloittamaan loppusijoituslaitoksen ensimmäisen varsinaisen louhintaurakan YIT:n kanssa”, Posivan toimitusjohtaja Janne Mokka kertoo.

Loppusijoituslaitoksen rakentamiseen liittyvät seuraavat rakennusurakat sovitaan hankkeen edetessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT sai Posivalta louhintaurakan loppusijoituslaitokseen Olkiluodossa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat