Glaston aloittaa yt-neuvottelut – 20 voidaan irtisanoa

Lasiteknologiayhtiö Glaston aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, joilla se pyrkii säästämään kaksi miljoonaa euroa.

 

Lasiteknologiayhtiö Glaston aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, joilla se pyrkii säästämään kaksi miljoonaa euroa.  

Glaston pyrkii sopeuttamaan Glaston-segmentin toimintoja lämpökäsittelykoneiden odotettua alhaisempaan kysyntään. Toimet koskevat Glaston-segmentin Suomen yhtiöitä.

Glastonin arvion mukaan neuvottelut voivat johtaa noin 20 henkilön irtisanomiseen. Myös lomautukset ovat mahdollisia. Yhtiön tavoittelee noin kahden miljoonan euron säästöjä.

”Glaston-segmentin lämpökäsittelykoneiden kysyntä on ollut heikkoa loppukesän aikana. Yhtiön alustavien laskelmien mukaan Heat Treatment Technologies -tuotealueen kolmannen neljänneksen tilauskertymä on odotuksia alhaisempi ja noin viidenneksen edellisvuoden vastaavaa kautta heikompi”, yhtiö kertoo tiedotteessa.

Eristyslasikoneiden kysyntä on Glastonin mukaan sen sijaan jatkunut vahvana ja myös huoltopalvelujen kysyntä on säilynyt hyvällä tasolla.

Tämän vuoden tulosohjeistuksensa Glaston säilyttää ennallaan. Glaston-segmentin koko vuoden tulos painottuu neljännelle neljännekselle.

Glaston-segmentin Suomen yksiköissä työskenteli kesäkuun lopussa 208 henkilöä. Yhtiö arvioi, että yt-neuvottelut saadaan päätökseen ensi kuun loppuun mennessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Glaston aloittaa yt-neuvottelut – 20 voidaan irtisanoa”

Vastaa