Valtion Teollisuussijoitus sijoittaa Firaan – ”Mahdollisuuksia nousta rakentamisen tuottavuusongelman ratkaisijaksi”

Firalla on myös käynnissä yhteistyöprojekti amerikkalaisen innovaatiotoimija Xinovan kanssa.

Firan asuntokohteessa vinoviiva-aikataulu korvattiin tahtituotannolla. Aikataulu lyheni kahdella kuukaudella.

Valtion pääomasijoitusyhtiö Suomen Teollisuussijoitus oy ( Tesi) sijoittaa rakennusyhtiö Firaan.  Yhtiöt eivät kerro, kuinka paljon Tesi sijoittaa. Aiemmin suursijoittajista Firaan on sijoittanut eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen.

”Tesin sijoitus laajentaa Firan omistuspohjaa, edistää osaltaan kansainvälisten sijoittajien mukaantuloa ja muokkaa omistusta myös tulevaa listautumista varten. Olen erittäin iloinen, että markkinoiden nopeutuva kehittyminen ja yhtiömme kehitysvaihe niveltyvät hyvin yhteen. Käyttäjä- ja ympäristölähtöiset ratkaisut sekä skaalautuvat tuotantoprosessit ovat tulevien vuosien menestyksen kulmakiviä”, toteaa Fira Groupin toimitusjohtaja Jussi Aho tiedotteessa.

Fira aloitti keväällä yhteistyöprojektin amerikkalaisen innovaatiotoimija Xinovan kanssa. Tarkoituksena on tuottaa kansainvälisesti hyödynnettäviä liiketoimintamalleja. Skaalautuvien tuotantoprosessien avulla mahdollistetaan Firan mukaan rakennushankkeiden nopeampi, virheettömämpi ja laadukkaampi toteutus. Tällaisia tuotantoprosesseja ovat esimerkiksi modulaarinen suunnittelu ja rakentaminen sekä tahtiaikatuotanto.

”Olemme seuranneet Firan kehittymistä jo useamman vuoden ajan. Yhtiö on onnistunut edistämään rakentamisen muutosta omassa toiminnassaan ja luonut merkittäviä asiakashyötyjä. Seuraavaksi Fira pyrkii laajentamaan toimintamalliaan koko Suomeen ja kansainvälisille markkinoille digitaalisten älypalveluiden avulla. Näemme, että Firalla on mahdollisuuksia nousta kansainvälisesti merkittäväksi rakentamisen tuottavuusongelman ratkaisijaksi. Onnistuessaan toimialan systeeminen muutos tuottaa merkittäviä hyötyjä koko yhteiskunnalle”, sanoo Tesin sijoitusjohtaja Juuso Puolanne.

Modulaarisuus eli räätälöity massatuotanto mahdollistaa Firan mukaan suunnittelijoille, rakentajille, rakennuttajille, kiinteistönomistajille ja asukkaille vaihtoehtoja ja valinnanvaraa.

”Moduulien asennus onnistuu työmaalla alle puolessa tunnissa ja valvotussa tehdasympäristössä tapahtuva esivalmistus ja testaus takaavat korkean laadun. Tahtiaikatuotanto varmistaa, että oikea työtehtävä suoritetaan oikeaan aikaan”,  tiedotteessa todetaan.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Valtion Teollisuussijoitus sijoittaa Firaan – ”Mahdollisuuksia nousta rakentamisen tuottavuusongelman ratkaisijaksi””

  1. Olisikos nyt Firan mahdollista maksaa aliurakoitsijoilleen laskut edes puolen vuoden sisällä?

Vastaa